Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem beszél 2,5 éves...

Miért nem beszél 2,5 éves gyerekem, ha azt mondják minden rendben vele?

Figyelt kérdés

Lassan 2,5 éves kisfiam nagyon keveset beszél. Kb 10 szót használ, plusz hangutánzók. Voltunk a Pedagógiai szakszolgálatnál, azt állapították meg minden rendben vele. Továbbküldtek logopédushoz, lassan 3 hónapja járunk, de nem látok nagy fejlődést. Egyébként a logopédus is dicséri, hogy okos, mindent megért, szívesen részt vesz a feladatokban, jól kommunikál. Otthon én is ezt veszem észre, mindent elmagyaráz a maga nyelvén, mindent megért amit mondunk. De mégse halad a beszéde, vagyis nagyon lassan, aggódok emiatt.

Mi lehet az oka, hogy nem beszél?

okt. 28. 08:02
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Mert "megérted", ha a "maga nyelvén" mond valamit.
okt. 28. 08:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam pont 2,5 évesen kezdett el beszelni, vagyis ez túlzás, akkor kezdett el több szót mondani, mert kb. 5 szava volt addig.

Most 3,5 éves, már folyekonyan beszél, mondókázik, énekel. Ha volt felmérésen, kap fejlesztést is, ne izgulj. Vannak ilyen gyerekek. Én iamerek olyat is, aki 3 eves koraig, mig oviba ment, nem is beszélt, utana megis behozta.

okt. 28. 09:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1!

Lányom megkésett beszédfejlődésű volt. Értsd: 3 évesen még gagyogott,mint egy baba.

A gyógypedagógusok kifejezetten tiltották,hogy ne értsem meg! Azt mondták,nagyon kontraproduktív,a gyermekben csalódást és önbizalomhiányt gerjeszt a beszéddel kapcsolatban. Ha nem értem meg," elmegy a kedve,FELADJA"!! Ezért nem volt szabad ilyet csinálnom.

Amit viszont lehet, és kell is:

-Mi ez, Bogikám?

- dudududu

- Igen,ez egy autó.

Csak így szabad!

okt. 28. 09:10
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

NE (csak) logopédushoz hordd! Torna kellene neki, ami beindítja a beszédet. Leginkább TSMT.

okt. 28. 09:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Fül-orr gégész? A kisfiam pont ilyen volt. Kiderült, hogy tele van savóval a füle (ez nem fáj), megműtötték és szinte azonnal beindult a beszéde, simán csak nem hallott rendesen.
okt. 28. 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Semmiről nincs lemaradva. Ha 3 éves korig nem beszél akkor kell elkezdeni foglalkozni vele.
okt. 28. 11:23
 7/7 anonim ***** válasza:
78%
Ha jól kommunikál megérti és együttműködő, semmi gond nincs, csak lassabban érik be az agyában az a terület. Én etetnék vele sok halat, adnék Dvitamint, magokat meg rengeteg zöldséget, vitamint és nagyon sok különböző játékos nyelvtornát játszanánk(pl nyalja le a mogyoróvajat körbe a szájáról), fújjon pingponglabdát, gyertya lángját táncoltassa meg tanuljon szívni-fújni a szívószállal dolgokat, tornáztasd a levegőt a szájában(illetve ő, nyomja ki egyik, majd másikoldalra), grimaszoljatok rengeteget!
okt. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!