Miért nem beszél 2,5 éves gyerekem, ha azt mondják minden rendben vele?
Lassan 2,5 éves kisfiam nagyon keveset beszél. Kb 10 szót használ, plusz hangutánzók. Voltunk a Pedagógiai szakszolgálatnál, azt állapították meg minden rendben vele. Továbbküldtek logopédushoz, lassan 3 hónapja járunk, de nem látok nagy fejlődést. Egyébként a logopédus is dicséri, hogy okos, mindent megért, szívesen részt vesz a feladatokban, jól kommunikál. Otthon én is ezt veszem észre, mindent elmagyaráz a maga nyelvén, mindent megért amit mondunk. De mégse halad a beszéde, vagyis nagyon lassan, aggódok emiatt.
Mi lehet az oka, hogy nem beszél?
Az én kisfiam pont 2,5 évesen kezdett el beszelni, vagyis ez túlzás, akkor kezdett el több szót mondani, mert kb. 5 szava volt addig.
Most 3,5 éves, már folyekonyan beszél, mondókázik, énekel. Ha volt felmérésen, kap fejlesztést is, ne izgulj. Vannak ilyen gyerekek. Én iamerek olyat is, aki 3 eves koraig, mig oviba ment, nem is beszélt, utana megis behozta.
1!
Lányom megkésett beszédfejlődésű volt. Értsd: 3 évesen még gagyogott,mint egy baba.
A gyógypedagógusok kifejezetten tiltották,hogy ne értsem meg! Azt mondták,nagyon kontraproduktív,a gyermekben csalódást és önbizalomhiányt gerjeszt a beszéddel kapcsolatban. Ha nem értem meg," elmegy a kedve,FELADJA"!! Ezért nem volt szabad ilyet csinálnom.
Amit viszont lehet, és kell is:
-Mi ez, Bogikám?
- dudududu
- Igen,ez egy autó.
Csak így szabad!
Kérdező!
NE (csak) logopédushoz hordd! Torna kellene neki, ami beindítja a beszédet. Leginkább TSMT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!