Egy 4 éves gyerek mennyire játszik el egyedül?
Ahogy szoktattad. Fontos, hogy szem előtt legyen, bármit csinál.
Persze, kockázik, rajzol, fest, autózik, babázik, stb.
Amikor a konyhában dolgoztam, akkor az asztalnál rajzolt, gyurmázott, közben beszélgettünk. Már a kedvenc meséit is föl tudtam tenni, hogy közben hallgassa, stb. Vagy “segített nekem” edényeket kivenni a mosogató gépből, birsót oucolni a leveshez, stb. 😁 Söpörni. Stb.
Én a 2,5 évesen mellett is simán csinálom a hazimunkat és főzök.
Egy megy éves mellett simán lehet már mindent csinálni.
Gyerekfüggő.
Unokaöcsém igazi sajtkukac, folyamatos mozgásban, mellette 4 évesen is embertpróbáló bármit megcsinálni, mert folyton rá kell nézni és nem marad egy helyben.
Az én kislányom 2.5 éves. Most értünk el oda, hogy végre egy kicsit lefoglalja magát és elég, ha csak beszélek hozzá, nem kell folyton mellette lennem.
A szomszéd kislány meg kb ahová leteszed ott marad, magától sosem indul felfedezni, na mellette mindig könnyű volt.
Ahogy szoktatva voltak.
Elég gáz lenne ha 4 évig nem főznék meg takarítanék 🙈🤣
Mindkettő születésétől fogva meg tudok csinálni mellettük mindent. 4 és 10 évesek.
Mindig bele voltak vonva a dolgokba amennyire az ő kis szintükön lehetett.
Azóta is segítenek kérés nélkül amit tudnak.
Az enyém egész jól elvan egyedül is. Megérti, amikor azt mondom, hogy most ne zavarjon, mert valami komolyabbat kell csinálnom, ahol útban lenne vagy veszélyes neki, vagy fontos telefont intézek.
Simán tudok mellette házimunkát végezni, de szeretünk együtt is dolgozni az ő szintjén adok neki feladatokat.
A 7 komolyan le van pontozva azért mert nevelte a gyerekeit?
Vicc
Könnyű a gyerekre fogni ha valaki nem főz meg nem takarít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!