Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mióta elkezdte a lányom az...

Mióta elkezdte a lányom az elsőt teljesen kifordult magábol. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyszeruen elviselhetetlen, idegbeteg , allandoan ordit, uti a macskát. Folyamatos kiabalas az eletem. Nem fogad szot egyaltalan, visszapofazik. A suli jol megy neki amugy okos gyerek nagyon. Olvasni is tud, nem hiszem hogy megterhelo a suli, ez kizart… a ferjemmel teljesen kivagyunk tole, a szobajaba kell zavarni allandoan, mert folyamatos stresszben elunk miatta, hogyvmit csinal epp a macskaval, vagy milyen hulyeseget csinal. Nem tud egy percre leulni nyugalomba.
okt. 5. 09:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Ja látom neked a macska a legfontosabb kérdező. Inkább foglalkozz a gyerekeddel, akkor nem lenne ilyen idegbeteg...
okt. 5. 17:14
 12/18 anonim ***** válasza:
15%
9es és mi van, ha megüti a macskát?? Le kell szidni, aztán kész. Nehogy már a hülye állathoz alkalmazkodjon mindenki.
okt. 5. 17:15
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem a macska a legfontosabb. A lanyom szeretett volna macskat azert lett…

De azert nem hiszem, hogy elfogadható ha bánt egy állatot. Nem is ertem ezt a hozzaszolast, hogy nekem a macska a legfontosabb. Hagynom kellene, hogy rosszul banjon vele?

okt. 5. 17:40
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat foglalkozom a lányommal. Egyeduli gyerek. Érdeklődő kis okostojás, ezert is tanitottam meg olvasni is, mert nagyon nagy a tudásvágy is benne. Sokat jatszunk, szinezunk , rajzolunk egyutt. Hidd el nincs elhanyagolva. Azert is aggaszt, hogy jelenleg egy problema adodott. Jó lenne megoldás talalni
okt. 5. 17:41
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

Brutális stressz neki az iskola, és így jön ki rajta. Szegény gyerek, meg szegèny ti is (meg a macsek is)

Míg iskolában van maszkol, viselkedik. Otthon jön ki rajta a feszültség.

Nem csak akadémiailag lehet megterhelő valami, hanem a túlszabàlyozottsàg, nem megfelelő környezet.

okt. 5. 18:07
 16/18 anonim ***** válasza:
45%

båntota a macskát mig ovis volt ? ha nem akkor az iskolåba ragadt rå a kiabålås visszs beszėlės stb együtt.rossz az oaztålyközösėg ,

mert az első osztåly nem volt soha nagyon megterhelö 3 gyerekem van 2 felnött 15 ėve volt elsős az egyik måsik 13 ėve , 3 gyerekem meg 7 ėve

.

okt. 5. 18:20
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg élvezi a sulit, hisz ott jól viselkedik és otthon tökre nem tud mit csinálni, unja magát és bántja a macskát. Nem a suli a nagy váltás, hanem foglalkoztatva van délig társaságban, amit szeret(szeret iskolába járni, ugye?) aztán meg nem tud mit csinálni egyedül, ahol se társaság, se feladat. Vegyél neki tolki könyvet, meg foglalkoztatókat, kaparóst, színezőt, meg érdekes, új játékokat, logikai játékokat, meg mindenfélét. Gondolom a suliban jól viselkedik, mert ott lefoglalják a képességeihez mérten, szünetben van kivel játszani, otthon meg szabadjára van engedve mint oviban, csak már több tudással és társaság nélkül, és nem tud mihez kezdeni. Miért nem viszitek kis barátnőhöz/baráthoz? Hívjatok át valakit!

Az én gyerekem imádott kísérleteket nézni, meg másokkal játszani, meg kirakózni, meg rajzolni, meg uv lámpás tollal írni naplót, meg mindenféle extra dolgot, amik szokatlanok-újak voltak számára. Kapott egy kézimikroszkópot a tchibóból, egy-két napig az volt a sláger, aztán valami mást, és akkor az.. csak úgy falta a világot és az infókat, a kinyithatós, ablakos könyveket is imádta, meg hát elsőre elolvasta a harry pottert, meg egy rakás másik jó könyvet, alig lehetett kiszedni a jó könyvekből. Most eléri az ország lejobb gimijének behívási ponthatárát simán a 8 osztályos felvételinél, bár nem hiszem, hogy azt fogjuk célozni. 5 ember kellett volna, hogy folyamatosan annyit foglalkoztassa, amennyit igényelt, csak úgy szívta magába a tudást, és a sulis tempót lassúnak tartotta, a gyerekek miatt szeretett csak bemenni, időbe telt, mire megtanulta ott nyugiban kibírni. Most 15 különórára jár, és mindet élvezi(kivéve egyet, ami fejlesztés miatt van, mert nem hajlékony, csak más sportban jó), mellette sokat játszik a barátaival, tegnap 7 órát bandáztak kint. Van, akinek nem kevesebb, hanem több foglalkozás kell.

Esetleg próbáld meg különórákra berakni érdeklődése és képességei alapján, tuti van egy csomó délutánonként, és ha van kedve, járhatna úszni vagy más sportra, tehetséggondozóba szombatonként. Vagy a barátaihoz:). Idén nekünk nem fért bele, de szoktak síoktatást tartani szombaton délelőtt pl.

Én vízbe raknám, egyrészt az lemozgatja, másrészt stresszoldó, harmadrészt nagyon hasznos, főleg, ha a barátaival van vízben.

okt. 6. 07:09
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

"mert az első osztåly nem volt soha nagyon megterhelö 3 gyerekem van 2 felnött 15 ėve volt elsős az egyik måsik 13 ėve , 3 gyerekem meg 7 ėve"

Azért más volt, sokmindenben.

Sokkal több gyerek nem tud most teljesíteni, mint akkor.

(Főleg, hogy nem volt kötelező 6 éves kortól iskolába menni, simán maradhattak 1 évet még, most meg komoly indok kell hozzá.)

Nekem az első 8 éve volt elsős, ráadásul akkor született meg a húga, de neki sem volt megterhelő.

Legalábbis nem érzékeltem ilyeneket, sose volt gond a tanulással, meg semmivel.

Ellenben a másodikkal, ahogy a #10 válaszomban írtam.

Neki minden nehezebben ment (+ nagyon rosszul viseli a kudarcokat, kitartása meg nem sok.)

Az tény, hogy osztályközösség is nagyon sokat számít.

Tavaly volt 1-2 érdekes gyerek, akik idén már nem hozzánk járnak. Hát nem bánom....

okt. 6. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!