Mik voltak az autizmus tünetei 1,5 éves korban?
4-5 hónapos korában voltunk hallásvizsgálaton, akkor az rendben volt, de nyilván ennyi idő elteltével ez nem feltétlen lenne mérvadó, viszont szerintem jól hall, mert szól, ha màr messziről hall egy kutyát ugatni/autót menni, ilyesmi. Ha nem is látja azt a bizonyos dolgot akkor is a hang irányába keresi. Illetve ha mondok neki valamit (pl.tej), akkor mondja utánam.
Más tünete nincs, talán még amit tudnék mondani, hogy elég félős kisfiú, játszótéren is fél sokszor beleülni a hintába, az embereket se szereti. De egyébként mutogat, mindent megért, utasításokat teljesít, kezd beszélni, szeret táncolni, nagyokat nevetni, játékaival játszik rendeltetésszerűen, kukuccsol, játék állatait eteti, itthon felszabadult gyerek.
Ez a kettő az én auti kisfiamnál is megvolt ennyi idősen, de ebből ilyen pici korban még nem lehet levonni semmilyen következtetést.
Kivárni kell, persze nehéz mert mindenhol azt szajkózzák mennyire fontos a korai felismerés, de ezt akkor is az idő dönti el.
Minél nagyobb annál biztosabban felismerhető a zavar.
Az én kisfiam most múlt 2 továbbra sem mond szavakat és egyre több a tünet is sajnos, másfél éves korától sejtem én is, hogy nem tipikusan fejlődik, nemsokára megyünk a szakszolgálathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!