Ha nem fogja a kezed, ciki, nem ciki én hámot vennék neki. Inkább, mint egy tragédia.
szept. 9. 14:52
13/21 anonim válasza:
11! Fel nem vennétek...
Szerinted ölben kellene cipelni egy másfél éves gyereket, aki erre válaszul sír, rúgkapàl?
Ez oszt igen! 😀
Nem az a cél, hogy vissza babásodjon egy izgő-mozgó kisgyerek! Hanem, hogy biztonságosan tudjon mozogni! Ha ennek a hám a legbiztonságosabb módja, akkor az. :)
Egyébként ez külföldön teljesen természetes dolog. Angliában még az ovisokat is hàmmal viszik sétálni, mert úgy a biztonságos. Csak a magyarok ilyen kritikus barmok.
szept. 9. 15:09
14/21 anonim válasza:
#8-as és #11-es válaszoló, ha hám helyett biztonsági övet írnánk, jobb lenne a helyzet? Vannak nagyon helyes gyerek hátizsákok, amik hámként is működnek, miért ne hordhatna egy ilyet a gyerek?
És igen, ezerszer is inkább hám legyen a gyereken, mint szemfödél, mert kiszalad az útra és elüti az autó.
szept. 9. 16:31
15/21 anonim válasza:
Mi ennyi idősen meg bőven babakocsit használtunk ha célirányosan mentünk. Aztán olyan helyre is vittem ahol nyugodtan futkoshatott ott viszont nem szóltam rá pl. játszótér, park stb. De rizikós szakaszon babakocsizott meg bőven a lányom. Igaz ő szerette szívesen üldögélt benne. Kb 2 évesen kezdtük el elhagyni.
szept. 9. 19:51
16/21 anonim válasza:
Ha olyan helyen jártok, ahol nyugodtan szaladgálhat, had menjen. Ha nem, babakocsi megfelelő ekkora gyereknek. Esetleg hordozó, én azt használtam inkább, mert bármikor le tudtam tenni, de ha elfáradt, fel tudtam venni.
szept. 9. 20:25
17/21 anonim válasza:
Ha csendesebb utcákon sétálunk, ott engedem rohangálni, de kereszteződésnél fogom a kezét. Nagyon nem szereti, de nem érdekel. Nem fogom felvenni, tanuljon meg közlekedni. Van amikor rá kell fognom a csuklójára. Nem szorosan, de rákulcsolom az ujjaimat. Hetek óta magyarázom neki, hogy kereszteződésnél mik a szabályok, már egész ügyesen alkalmazza őket.
De ha ennél is futkosósabb lesz, akkor én simán veszek neki ilyen háizsákba rejtett hámot.
Nem érdekel, hogy mások hogy néznek, mit gondolnak.
A többiek már kifejtették az érveiket.
szept. 9. 20:37
18/21 anonim válasza:
Nálunk ez a kisebbik fiamnál jött elő 13 hónaposan és 21 hónapos korig tartott, leszámoltam direkt! Szintén a hajamat téptem tőle... 8 hónapig tartott utána elkezdett szót fogadni. Egyik pillanatról, a másikra és magától! Addig a babakocsi+ biztonságos szakaszon elengedést alkalmaztam. Mindig elmondtam, napjában százszor, hogy a járdán menjen és fogja meg a kezem, ha átmegyünk az úton. Nem volt könnyű menet, de megtanulta. Tapasztalatom szerint, ha agyilag felfogja mi, miért történik, már képes lesz szót is fogadni. Addig ne reméld.
szept. 9. 21:08
19/21 anonim válasza:
Mi is babakocsiztunk még akkor, többek között ezért is. A játszótéren, parkban, patakparton, erdőben futkoshatott kedvére. Volt hámunk is, ha úgy jött ki, használtuk. Ha nem ül meg a babakocsiban, biztosan többet lett volna rajta a hám. Ne foglalkozz azokkal, akik elítélnek, csináld úgy, ahogy neked praktikus és a gyereknek biztonságos. Az, hogy ki tudja élni a mozgásigényét, nagyon fontos szempont, ha ehhez a hám segít hozzá, akkor örülj neki.
szept. 9. 22:23
20/21 anonim válasza:
Szintén másfél évesem van és baromira nem szereti ha fogom a kezét ha sétál vagy ha ráül valamilyen játékra, én meg fogom, hogy le ne essen 😅 Szóval megértelek. Mi ilyen esetben, ha célirányosan megyünk, akkor vagy babakocsi, vagy tricikli, vagy megpróbálunk sétálni és ha nem biztonságos akkor felveszem és cipelem. Azt is utálja, de megpróbálom elterelni a figyelmét. (Nézd itt egy kutyus,pl). Ha pedig olyan terepen vagyunk ahol biztonságos (nem ütheti el semmi, nem veri össze magát ha véletlen elesik) akkor hagyom menni, de ott vagyok a sarkába. 😀
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!