Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 evesemmel kuzdelem az...

7 evesemmel kuzdelem az oltozes, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
7eves kislanyom van es nagyon hatarozott elkepzelese van minden egyes nap, hogy o mit vesz fel az iskolaba. Nem mindig jo az elkepzeles sajnos az idojarasnak sem megfelelo… minden reggel ezen veszekszunk, nagyon faraszto. Mas lanya is ezt muveli 7 evesen? Divatdiktàtornak erzi magat, hogy ez nem illik ehhez az nem illik ahhoz…ez nem illik az iskolataskahoz….. kivagyok teljesen
szept. 8. 20:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%

Amíg nem veszélyezteti az egészségét, addig engedd neki, hogy azt vegyen fel, amit akar.

Természetesen minusz fokokban nem mehet nyári öltözetben, de egyébként az a normális, ha ö döntheti el, miben érzi jól magát.

" ez nem illik ehhez az nem illik ahhoz…ez nem illik az iskolataskahoz…"

Ilyen hülyeségekkel meg ne piszkáld!

szept. 8. 20:40
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

#1! Szerintem ezt a "nem illik ehhez, nem illik ahhoz"-t a gyerek mondja, nem a szülő piszkálja vele.

Kérdező! Esetleg próbálj vele kompromisszumot kötni. Vegye fel amit szeretne, de ha monsjuk hidegebb az idő, akkor meg kell vele beszélni, hogy vegyem fel egy pulcsit/kabátot is, amit az iskolában úgy os levehet, ha jó idő van. Tehát érezze, hogy az ő akarata is teljesül, de hallgatnia kell rád is

szept. 8. 20:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Este készítik elő a ruhát, így van idő megbeszélni. Reggel már nincs variálás.

Arra ők is figyelnek, hogy mi mihez illik.

szept. 8. 21:04
 4/14 anonim ***** válasza:
10%

Baszki 7 éves nem 4...

Ismér kiütközik a nevelés hiánya

szept. 8. 21:08
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
9 évesem nem műveli ezt. 7 évesen se művelte. Este kikészítjük együtt, jellemzően előveszek 2-3 felsőt, ő rábök egyre (azért én veszek elő, mert nem egyszerre vasalok ki mindent), választ hozzá nadrágot és kész, reggel nincs mese. Akkor írjuk felül az esti választást, ha hirtelen valtozik az időjárás. Pl: most short van kint, de lehet ideér a lehűlés, akkor farmer lesz.
szept. 8. 21:36
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Ne reggel beszéljétek meg, hanem este.
szept. 8. 21:41
 7/14 A kérdező kommentje:

Alapvetoen jol nevelt gyerek, ez egy gyenge pont nalunk.. nagyon erdekli a divatozas… szereti a szep ruhakat.

Igen probaltuk este kikesziteni, egy ora harc volt ugyis, akkor meg este veszunk ossze. Pedig ervelek neki, mindenhogy … de ebben egyszeruen hajthatatlan.

szept. 8. 21:50
 8/14 anonim ***** válasza:
72%
Hagynám menjen, amiben akar. Ha nagyon nem időjáráshoz illő, akkor adnék vele plusz ruhát tartaléknak, és írnék a tanárnak, hogy van a gyereknél ruha. Egyèbkènt általában a gyerek kevésbé fázós, mint a felnőtt. Meg most pl még rövidgatya/pólò idő van
szept. 8. 22:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Beszéljétek meg elôre, hogy hány fok felett lehet rövidnadrág, szoknya, póló. Ha az alatt van, akkor hosszú. Hány fok alatt kell kabát, dzseki.

Aztán reggelente csak mutasd meg neki az aznapi idôjárás jelentést, és az alapján válassza ki õ. Ha az idõjárásnak megfelelõ, én ráhagynám a többit.

szept. 9. 03:51
 10/14 babyboom567 ***** válasza:
0%
Bárcsak már itt tartanánk.Én különben a kérdést sem értem, hogy miért veszekszel.
szept. 9. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!