Más kisgyerekes családoknál is egész nap nyávogás, hiszti, rohangálás, rosszalkodás, sírás megy folyamatosan?
Két gyerekünk van, 3,5 és 1,5 évesek. Úgy érzem, becsavarodok lassan...
Egyszerűen minden nap megy a műsor reggel 6-tól este fél 9-ig, kis szünetekkel. A nagy mindenen vergődik, hisztizik, miért nem ehet reggelire nasit, miért nem ugrálhat a kanapé szélén, miért, miért, miért nem csinálhat hülyeségeket. A kicsi sír, ha 1 méterrel arrébb megyek, egész nap a lábamba kapaszkodva vonyít. Mindig az a játék kell neki, ami a nagynak, a nagy kiakad rajta, összebalhéznak, eldurvulnak játék közben. Sorolhatnám.
Soha nem tudnak leülni 10 percre nyugodtan autózni, építőkockázni, könyvet nézegetni vagy bármi.
Nem ilyennek képzeltem a gyerekes családi életet, bevallom....
Fuh, egy gyerekem van csak, de voltak nagyon nehéz napok...
Amit próbálhatsz: rengeteg kinti idő. Rohangàlàs, ökörködés.
Bent is legyen mozgòs jàtèk. Ha bìrja a kanapè, hagy ugràljon.
Hagyd őket maszatolni. Kàd+ ,,fürdős festèk", szìnes jèg, borotvahab. Nagyon jól el lehet ilyennel lenni. Kint meg sarazàs.
Nálunk a nagyobb júliusban töltötte a 3 évet, a kicsi 4 hónapos. Ugyanez van nálunk is, nyilván annyiban más, hogy a nagy csinálja a fesztivált. :D a kicsi végtelenül türelmes (mèg), mellette kb bármit meg tudnék csinálni. A nagynál tombol a dackorszak, kb ugyanez mint amit te is leírtál, csak plusz még rettentően anyás is lett az utóbbi időben. Az apját kb észre se veszi ha hazaèr, mindig mindent anya csináljon, ha hiszitizik anyát követeli, ha megüti magát hozzám rohan... És így próbálok a kicsivel is foglalkozni, az altatásról már nem is beszélve. Megértelek teljesen, mert sokszor én is úgy érzem becsavarodok.
Nálunk sokat szokott segíteni az udvaron töltött idő. Szedi a csigákat, homokozik, sarazik, trambulinozik. Ilyenkor csak felügyelem nehogy valami hülyeséget csináljon, de érvényesül az akarata és csinál amihez kedve van. Bent megbolondulnánk mindannyian, neki se jó egész nap hallania, hogy ezt sem szabad, azt sem..
Nem rég kezdtem olvasni egyébként a Pozitív fegyelmezès című könyvet, nagyon tudom ajánlani! Segít megérteni a miérteket, ritkábban borulok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!