Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tavaszi gyermeked vissza...

Tavaszi gyermeked vissza tartanád még plusz 1 évet oviba?

Figyelt kérdés
Nagy dilemma. 🤔
szept. 2. 09:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem minden szülő érzi, látja a gyerekén, hogy érett e eá. Ha nem a legtöbb óvónő tud segíteni megállapítani.
szept. 2. 11:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Júliusban lett 7 éves a lányom és ma kezdte a 2. osztályt. Van olyan osztálytársa, aki a napokban tölti a 8 évet.

Amúgy olvasni könnyen megtanult, az órakat is végigüli, nincs rá panasz.

2 éve az óvónőt kérdeztem, mit javasol az esetében, de ő azt mondta ne tartsuk vissza, iskolaérett.

Másik gyerek szeptemberi, ő majdnem 7 évesen kezdte az iskolát de neki nagyon kellett a +1 év az oviban, ha késő tavaszi vagy nyári születésű lenne vele dilemmáztunk volna egy sort, szerintem a legjobb, ha oviban megkérdezed hogy látják.

szept. 2. 11:09
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
Nem
szept. 2. 12:49
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Márciusi gyerekemnél igen, megpróbálom elintézni a halasztást. Ha megadják örülünk, ha nem, majd lesz valahogy.

Augusztus végi testvére 7 évesen kezdett és még így is éretlen volt (születése óta fejlesztésről fejlesztésre jartunk).

A kicsi sok mindenben már most érettebb, mint a testvére volt 7 (!) évesen, szóval ilyen szempontból akar kezdhetne is, de más téren pedig még nagyon labilis. Erre mondják, hogy hiába okos, ügyes, érzelmileg még éretlen, könnyen elsírja magát, ami egy fiúnál még kevésbé szerencsés. Logopédiailag is még korrekcióra szorul. A naggyal még elsőben is jártunk logopédushoz és bizony volt olyan gané osztálytársa, aki csúfolta, hogy nem tudott helyes kiejtéssel hangosan olvasni.

Ezt is jó lenne elkerülni, egy év még valószínűleg kevés lenne neki.

szept. 2. 12:50
 15/25 anonim ***** válasza:
73%
Na én pont az ilyenek miatt nem kérem meg hogy kezdhessen a fiam. Szeptemberi és kifejezetten okos, érett gyerek (óvónők mondták). Viszont az hogy az éppen 6 évesem majdnem 7 évesek közé menjen az kizárt. Nagyon sokan mindenféle mondvacsinált indokkal visszatartják a gyereket.
szept. 2. 13:51
 16/25 anonim ***** válasza:
Én ha kicsi okát is látnám visszatartanám, mert pl. én meg 5 éves gimibe jártam, ilyenben meg ugye 1 életévvel később van érettségi. Nem zavart, sőt. Úgyse tudja a tizenéves, mit akar az élettől, ráér. Több ideje van.
szept. 2. 14:35
 17/25 anonim ***** válasza:
40%

Igaz, régen voltam kisgyerek, de én június végén születtem, valószínűleg a legfiatalabb voltam az osztályban, de semmi hátrányát nem láttam annak, hogy 6 évesen mentem iskolába. Ráadásul alacsony voltam és vékony (18 kg voltam elsős koromban) és elég gyakran ledöntöttek a vírusok is a lábamról.

Viszont úgy mentem iskolába, hogy tudtam olvasni. Míg a többieknek azt magyarázta a tanító néni, hogy nézzék a képet (egy család tagjai voltak egyenként rajta) és annak alapján mondják, kit látnak ott, én nem értettem a problémát: oda van alája írva, kit ábrázol a kép, csak fel kell olvasni. De a matek is ugyanolyan jól ment. A szorzótáblán kívül soha semmit nem tanultam matekra gimnázium harmadik osztályáig, csak gyorsan megcsináltam az írásbelit és kész. Mindig örömmel vártam, mikor dolgozatot írtunk matekból, mert akkor nem volt házi feladat, annyival több időm volt délután olvasni vagy játszani. :-)

szept. 2. 14:46
 18/25 anonim ***** válasza:
65%
Márciusi lányomat visszatartottam még 1 évet. Jót tett neki. Húgom is visszatartotta a lányát. Neki is kellett a plusz év.
szept. 2. 14:51
 19/25 anonim ***** válasza:
44%
Röhej hogy 7,5 éves gyerekek kezdik manapság az elsőt…
szept. 2. 15:25
 20/25 anonim ***** válasza:
71%

Június végi fiamat se tartottam vissza, mert abszolút iskolaérett volt, minden szempontból. Mi is így láttuk, és az óvónénik is egy emberként jelentették ki, hogy neki suliban a helye. Nem is bántuk meg a döntést, az egyik legjobb tanuló az osztályában azóta is.

De ha lett volna bármi okunk visszatartani, akkor visszatartjuk és nem csinálunk belőle ügyet.

Ne azt nézd, mikor született. Azt nézd, hogy készen áll-e az iskolára...te ismered a gyereket, és valószínűleg az oviban is elmondják a véleményüket, ha rákérdezel.

szept. 2. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!