Tavaszi gyermeked vissza tartanád még plusz 1 évet oviba?
Figyelt kérdés
Nagy dilemma. 🤔szept. 2. 09:57
1/25 anonim válasza:
Nem, csak ha olyan problémája van, ami miatt lemaradásban van.
2/25 anonim válasza:
Márciusi a lányom. Most 4,5 éves, most kezdte a közepsőt. Már most látszik rajta, hogy simán mehet majd suliba 2 év múlva.
3/25 anonim válasza:
2-es vagyok: de van barátnőm aki a májusi kisfiát visszatartotta. Neki mindenképp szükséges volt. Most már 4dikbe ment, de érződik hogy az ő sulihoz/tanuláshoz való hozzáállása egyáltalán nem olyan mint a tesójáé.
4/25 anonim válasza:
Csak pusztán azért, mert tavaszi, nem.
5/25 anonim válasza:
2es, az en kisfiam is 4,5 éves, decemberi, o biztosan nem megy 6 evesen, en ugy latom, majd utana. Még cumival alszik el, poszen beszel, sajnos alvaskor bepisil.:( gondolom idegrendszeri eretlenseg. Beszelni is majdnem 3,5 evesen tanult meg. 1 ev csuszasban van pont az atlaghoz kepest. Igy o marad majd.
6/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyedül azért aggódom, ha be kerül egy olyan osztályba, ahol 7 év körüli gyerekek vannak, mennyire tudja majd fel venni a versenyt velük, tartani a tempót.
szept. 2. 10:29
7/25 anonim válasza:
Nem a többi gyerekkel kell felvennie a tempót, hanem a tanár által diktált tempót kell felvennie. Azt pedig a tanterv szabályozza, amitől lényegesen sem erre, sem arra nem térhet el a tanár.
8/25 anonim válasza:
Senki mással ne foglalkozz, csak a saját gyerekeddel - ha érett rá, engedd, ha nem akkor ne. Ne zavarjon, ha vannak 7 évesek, ettől még nem fognak gyorsabban haladni. Én visszatartottam a fiam még egy évet (nyilván nevtanos és fejlesztőpedagógussal való tanácskozással) és egyáltalán nem bántam meg, könnyedén vette az alsós éveket.
Halgass a szakemberekre ÉS az ösztöneidre. :)
9/25 anonim válasza:
Márciusi a lányom, simán ment suliba hat évesen.
Én meg októberi vagyok, és még hat sem voltam, amikor mentem :)
10/25 anonim válasza:
Barátnőm lánya júniusi és tetejébe koraszülött volt, nem kicsit, nagyon (toxémia miatt 28.hétre 950g-mal). Ő érett volt, és ment is - a legkisebb és a legfiatalabb volt. Annyi hogy alternatív suliban tanul. De nem Waldorf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!