Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a szomszédasszony unokája...

Ha a szomszédasszony unokája nem tud semmilyen mondókát/verset kívülről, az azt jelenti, hogy nem foglalkoznak vele a szülei?

Figyelt kérdés

A szomszédasszonynak 3 felnőtt gyereke és 5 unokája van.

A lányának van két kislánya, 6 és 11 évesek. Ők elég gyakran vannak itt a mamájuknál, mert a szüleik dolgoznak. A mamájuk nagyon sokat olvas, illetve mondókákat és verseket is tanít nekik, ezért már kívülről is el tudják őket mondani.

A fiának egy 13 év körüli fia és egy 6 éves lánya.

Ők Budapesten élnek, ami kicsit messze van innen, szóval csak nagyon ritkán járnak ide (évente kétszer vagy háromszor), és sosem alszanak itt, hanem eljönnek délelőtt, és estefelé mennek haza. A szomszédasszony emiatt nem sűrűn látja a budapesti unokáit, így nem tud velük túl sokat foglalkozni.

A fiáról való lányunokájáról annyit kell tudni, hogy teljesen más, mint a 2 lány unokatestvére, mert ő nem tölt olyan sok időt a nagyszüleivel (az anyjáról már csak nagymamája van, a papája nem él, de a mamája messze lakik, szóval ő sem tud vigyázni az unokáira), kicsit félénkebb, nem akar köszönni, néha rosszalkodik, mert a múltkor ki akarta rugdosni a kavicsot a járdára és selypít, mert sok betűt nem tud rendesen kimondani, de egyébként nagyon szép és aranyos kislány.

A két unokatestvére (a 6 és 11 éves lányok) kicsivel talpraesettebb, kreatívabb, tudnak verseket és mondókákat, de ők sem mindig köszönnek nekünk, pedig ismernek.

A szomszédasszony viszont mindig panaszkodik, hogy a fia kislánya milyen kis buta, mert nem tud rendesen játszani. Ha az unokatestvérei építenek valamit a legóból, sosem csatlakozik be a játékba, hanem mindig odamegy és szétrugdos mindent. Illetve azért nem tud semmilyen verset vagy mondókát, mert nem foglalkoznak vele a szülei, bezzeg a másik két lányunokája annyi mindent megtanult már, hogy ők sokkal okosabbak.

Szóval amelyik gyerek nem tud semmilyen mondókát, azzal nem foglalkozik senki?

Egyáltalán miért hasonlítgatja össze az egyik unokáját a másikkal? Nem lehet mindegyik gyerek egyforma, és egyébként meg a szülők sem egyformák.

aug. 27. 18:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%

Már attól lefáradtam,hogy elolvastam és értelmeztem.

Jézus Isten....

Egy megoldást tudok a problémádra. Törődj a saját dolgoddal!

Nem hasonlítgatunk össze gyerekeket, mert MINDEN gyerek MÁSHOGY fejlődik!!

Semmit sem jelent, hogy nem tud verseket. Az se, hogy pösze. Semmit.

aug. 27. 18:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A jó ég tudja, mi van emögött. Lehet, hogy a kislány SNI-s, viselkedési problémás, autista vagy egyéb más gond és baj van vele, ami miatt a szülők már ezer és egy helyre vitték, kezüket-lábukat törnék, hogy tudja azt, amit az átlaggyerek, de így sem sikerül teljesen. Miközben a nagymama meg a kotnyeles szomszédasszonyának (neked, kérdező) kibeszéli a kislányt és ítélkezik felette.

De az is lehet, hogy minden úgy igaz, ahogy a nagymama előadja és tényleg nem foglalkoznak vele a szülők. Habár annak a kislánynak járnia kellett óvodába is, és ott is tanultak rengeteg verset és mondókát.

A leírtak alapján simán el tudom képzelni azt is, hogy egyszerűen nem mer verset/mondókát mondani idegenek előtt. És mivel évente kétszer van a nagymamánál, neki ő is idegen.

Szóval a lényeg, hogy nem lehet tudni, mi van emögött, és eszedbe ne jusson ítélezni ennyiből a kislány felett!

3/16 anonim ***** válasza:
94%

Egyáltalán te miért szólsz bele más család életébe?

Neked nem mindegy?

4/16 anonim ***** válasza:
94%
Minek ellenség, ha van egy ilyen szemét nagyanyád.
aug. 27. 18:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 2 írja, ne itelkezz a kislány felett, de a szülők felett sem mert nem tudod mi van a háttérben.

Nekem van egy ismerősöm , akinek a kislányával jár az én lányom iskolába.

Minden verset, minden műsorra megtanul, aztán nem áll ki idegenek elé elmondani, mert nem akarja.

aug. 27. 18:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam bármilyen verset megtanul pár ismétlés alatt, de idegeneknek nem mondja el, szégyenlős.

Te meg szerintem még butább vagy, de legalábbis rosszindulatúbb, mint ez a gyerek, hogy látatlanban ennyire ítélkezel, pár vers alapján.

aug. 27. 19:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért van, én mondokazhattam. Naphosszat a lányomnak sosem tanulta meg, később kiderült, hogy beszedfogyatekos, suliban tanulta meg az első verset.
aug. 27. 19:11
 8/16 anonim ***** válasza:
91%
HA a szomszédunk a családfánkkal és az életünkkel foglalkozik, az azt jelenti, hogy jó lenne, ha hanyatt vágná valaki, mert rohadtul unatkozik?
aug. 27. 19:27
 9/16 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudjatok, de ti honnan szeditek, hogy én ítélkezem a kislány felett?

Mindent a szomszédasszony mondott el nekünk (a kavicsrugdosást, a selypítést és azt, hogy nem tud semmilyen mondókát vagy verset), tehát nem én találtam ki magamtól, és nem én ítélkezem a kislány felett.

Majdnem napi szinten panaszkodik a 6 éves kislányról, szó szerint elmondja őt minden butának, csak azért, mert nem tud mondókákat.

Pedig én látom rajta, hogy egy okos, értelmes és szép kislány, és a szomszédasszonynak semmi oka a panaszkodásra.

Ja, és nem azért írtam le mindezt, mert engem annyira érdekel másnak a családi élete, hanem azért, mert elég szánalmas, hogy a szomszédasszony rögtön a kislány szüleit veszi elő, hogy biztos nem foglalkoznak vele.

aug. 27. 19:31
 10/16 A kérdező kommentje:
Illetve azért is tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam a véleményetekre, hogy szerintetek is kimerül-e annyiban a gyerekkel való foglalkozás, hogy verseket és mondókákat tanítunk a gyereknek.
aug. 27. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!