5éves kisfiam nem rajzol,ha mégis akkor sem valami értelmeset csak ilyen ákom-bákomokat. Lehet valamilyen baja?
Emlékszem én oviban szerettem rajzolni és "tudtam" is.
A hugom szintén nagy rajzolós volt,most is fest,rajzol stb.
Én gyerekként kriksz-krakszokat rajzolgattam elvileg, illetve, amik megmaradtak és visszanéztem, azok is mindenféle alakzatok és pont-vonalak voltak.
Ma egyébként mérnökinformatikus vagyok, ráadásul főállású vállalkozó és jelenleg tudtommal semmilyen "bajom" nincs. :)
De nyilván egyéni szituációk, élethelyzetek, fejlődési szakaszok..stb
Az én fiam 5 évesen is ilyeneket rajzolt. Nem nagyon szerette, nehezen tudtam rávenni, így nem is erőltettem. Festeni viszont szeretett.
Majd 5.5 évesen hirtelen elkezdett mindenfélét rajzolni, hajót stéggel, tüskés gömbhalat, teljesen a semmiből. Ráadásul nyári szünetben, szóval nem is oviban. Meg elkezdett színezni is, azt sem szerette sokáig.
Az óvónők amúgy is azt mondták hogy nem gond, fiú.
Nem feltétlen az iqról árulkodik, lehet valami finommotorikus gyengeség, vagy a szegényes érzelemvilág, személyiség megnyilvánulása, mint a kettesnél, akinek komoly problémái vannak a társadalomba való beilleszkedéssel/emberi kapcsolatokkal.
Szerintem csak finommotorikus gyengeség, gondolom más kézművességben sem nagyon jeleskedik.. pontosan színez, hogyan vág? Szépen ragaszt, gyurmázik?
Másban sem jeleskedik.
szinézés teljesen felejtős.
Ragasztani viszonylag jól tud,de hamar elunja.
A gyurma sem mozgattameg nagyon.
Nem tragikus, de az ujjainak fontos lenne, hogy dolgozzanak, mert az íráshoz fontos lesz.
Tészta gyúrás, papír tépkedés valami ilyesmik kellenének.
A hagyd békén a szerencsétlen gyereket hozzáállás miatt van sok gond az elsős gyerekek feladattudatával, feladattartásával.
Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire káros vagy nem az iskolai követelmény, de nem mostanában fog változni és azok a gyerekek, akiknek 6-7 éves
korukig soha semmi nem volt muszáj és kötelező, azok nagyon pofára fognak esni és az ellenállással, hisztivel, rendetlenkedéssel akadályozni fogják azokat a gyerekeket is a haladásban, akik képesek megugrani a követelményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!