Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kirakhatják a gyereket az...

Kirakhatják a gyereket az oviból, ha az egyik óvónő nem akarja vállalni vele a csoportot? Fiam 5 éves, adhd gyanús. Új óvónője lenne, aki tavaly másik csoportban volt, de mivel kis ovi, mindenki ismer mindenkit. Folyamatosan mondják, hogy vigyük

Figyelt kérdés
máshová, de itt végre jó helye van, ő is szeret ide járni. A legfőbb baj, hogy év vége felé naponta ki kellett vinni csendes helyre, mert kiabált. Mi nem akarjuk elvinni, de ők kitehetik? Sok adhd-s van itt és az a baj, hogy mi túl együttműködőek vagyunk. De ezt nem akrjuk már engedni.
aug. 21. 16:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
És ki van kint vele 15 percig, míg megnyugszik? Van erre kapacitásuk? Mert ha 5 problémás gyerek van a csoportban, akkor mindegyikre egy plussz ember, aki foglalkozik velük? Van ped. asszisztens?
aug. 21. 21:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A lányom SNI-s, sok probléma volt vele az elején, mégsem mondták soha, hogy vigyük el (mondjuk integrált intézmény), pedig nem körzetes. Nálunk van pedagógiai asszisztens is. Mivel nem körzeti, akár mondatják, hogy vigyétek el, de ha integrált, akkor viszont nem lenne szép tőlük, hiszen tisztában vannak vele, hogy akárhova nem veszik be, itt meg elvileg jó helyen van.
aug. 22. 08:34
 13/13 anonim ***** válasza:
30%

10:"Megértem az óvónőt, ha nincs gyógypedagógiai (fejlesztő) végzettsége, nem igazán tud mit kezdeni az adhd-s, autista, sni-s, stb. gyerekekkel."

Mindenki annyira megértő a pedagógusokkal szemben, aki meg problémás gyereket nevel, kb. ássa el magát.

Nem, én nem értem meg őket. Kitalálták az integrációt, nyilván nem egyszerű megoldani ilyen létszámmal, és akkor a szülőkre kezdenek nyomást gyakorolni, aki már gyakorlatilag a város összes intézményét végigjárta, és sehol nem tudták kezelni a gyerekét. És akkor ő a hibás. Miért? Ha integrálható, és az óvoda felettes szerve leírta, hogy integrálni kell, akkor az óvoda álljon neki, és végezze a dolgát, és ne a szülőkre hárítson. Nem tanulta?! Akkor tanulja meg.

Melyik az a szakma, ahol úgy jössz ki az iskolából, hogy mindent tudsz? Hol nem kell továbbképezned magad? És melyik az a munkahely, ahol lehet még ezzel takarózni a pedagógus szakmán kívül? Mondanám én ezt a főnökömnek, hogy ja, hát én erről nem tanultam, nem csinálom meg, egyből az utcán találnám magam.

Egyébként meg egy adhd-s gyereket lefogyatékosozni elég durva dolog.

Próbáljatok kiíratni neki pedagógiai asszisztenset. Csak az a baj, hogy utána meg az óvodavezetőnek kell erősen a sarkára állni, mert nem nagyon adnak. Nekünk ki volt írva, a suli meg sem próbált szerezni, azt mondták úgysem kapnak.

Több sebtől vérzik a rendszer, ez kétségtelen, de hogy mindent a szülőkre kennek, az undorító. Ne hagyjátok magatokat.

aug. 22. 20:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!