Kirakhatják a gyereket az oviból, ha az egyik óvónő nem akarja vállalni vele a csoportot? Fiam 5 éves, adhd gyanús. Új óvónője lenne, aki tavaly másik csoportban volt, de mivel kis ovi, mindenki ismer mindenkit. Folyamatosan mondják, hogy vigyük
10:"Megértem az óvónőt, ha nincs gyógypedagógiai (fejlesztő) végzettsége, nem igazán tud mit kezdeni az adhd-s, autista, sni-s, stb. gyerekekkel."
Mindenki annyira megértő a pedagógusokkal szemben, aki meg problémás gyereket nevel, kb. ássa el magát.
Nem, én nem értem meg őket. Kitalálták az integrációt, nyilván nem egyszerű megoldani ilyen létszámmal, és akkor a szülőkre kezdenek nyomást gyakorolni, aki már gyakorlatilag a város összes intézményét végigjárta, és sehol nem tudták kezelni a gyerekét. És akkor ő a hibás. Miért? Ha integrálható, és az óvoda felettes szerve leírta, hogy integrálni kell, akkor az óvoda álljon neki, és végezze a dolgát, és ne a szülőkre hárítson. Nem tanulta?! Akkor tanulja meg.
Melyik az a szakma, ahol úgy jössz ki az iskolából, hogy mindent tudsz? Hol nem kell továbbképezned magad? És melyik az a munkahely, ahol lehet még ezzel takarózni a pedagógus szakmán kívül? Mondanám én ezt a főnökömnek, hogy ja, hát én erről nem tanultam, nem csinálom meg, egyből az utcán találnám magam.
Egyébként meg egy adhd-s gyereket lefogyatékosozni elég durva dolog.
Próbáljatok kiíratni neki pedagógiai asszisztenset. Csak az a baj, hogy utána meg az óvodavezetőnek kell erősen a sarkára állni, mert nem nagyon adnak. Nekünk ki volt írva, a suli meg sem próbált szerezni, azt mondták úgysem kapnak.
Több sebtől vérzik a rendszer, ez kétségtelen, de hogy mindent a szülőkre kennek, az undorító. Ne hagyjátok magatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!