1,5 éves nem szeret hintázni?
Igen, mi ugyanígy voltunk. Az én kisfiamat se érdekelték a játszótéri játékok, csak a kerítés mellett sétált körbe-körbe és a homokkal játszott.
Ő autista...
Már 4 éves és imàd hintázni, csúszdázni.
Szóval ne aggódj! Ha az én gyerekem meg tudta szeretni a játszóteret, akkor a tiéd is! Egyszerűen csak kicsi még...
Nálunk a családban van egy kislányy most már 5 éves, de kisgyerek korában nem szerette a hintát, a mászokát. Nála kiderült, hogy a fülében az egyensúlyért felelős dolgok nem voltak teljesen kifejlődve.
Nem kellett semmilyen orvosi beavatkozás, kinőtte. Csak annyi "baja" van, hogy repülésnél beszúr a füle és az uszódában nem tud lemerülni a medence aljába, mert akkor is beszúr neki és nagyon fájlalja.
Az én két éves kisfiam a csúszdát nem szerette sokáig, utána már lecsúszott ugyan, de mindig fogni kellett a kezét, pár hete kezd belendülni annyira, hogy már egyedül is lecsúszik.
A hintát mindig szerette (7-8 hónapos kora óta hintázik, mióta tud ülni), de a kismotor nála sem kedvenc: mindig kéri, hogy vigyük le, de pár méter után leszáll és nem érdekli tovább...
Cserébe ő volt az egyetlen gyerek, akit állandóan a játszótér kerítésének a tetejéről kellett lecibálni, szerencsére ez utóbbit kezdi kinőni :)
Szóval tényleg minden gyerek más, alapból is különböző az érdeklődési körül meg a vérmérsékletük, de ennyi idősen még gyorsan változnak a szokások is. Szerintem járjatok továbbra is játszira, a gyerekközösség a javára válhat, aztán ki tudja, egyszer hátha mindenhez kedvet kap, ha a többiektől látja :)
A fiam 2 éves, nemrég szerette meg a hintát. Előtte ha beleültettük, nagyon max 2 perc múlva már szállt is ki. Neki csak a csúszda volt a minden, minden jatszón csak csúszdázott.
Aztán valami fordult nála, most imád hintázni. Szerintem ez teljesen normális. Nem egyformák a gyerekek.
Nálunk is ez volt, de már azért hintázgat néha. Ha mellette másik gyerek hintázik akkor tovább bírja. Csúszdázni is csak ritkán akar.
De nálunk is a homokozás kavicsozás a legérdekesebb. Most lett 2 éves. Nem gondolom hogy bármi gond lenne vele, egyszerűen most épp más jobban érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!