Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves nem szeret hintázni?

1,5 éves nem szeret hintázni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 18 hónapos, de kb feleslegnek megyünk el a játszótérre, mert semmi nem érdekli. Nem akar hintázni, csúszdázni, semmire nem akar ráülni, semmi. Konkrètan csak kavicsokat gyűjt végig. Otthon is ugyanez a szitu, kavicsozás vagy homokozás, semmi más. Kismotorra se akar ráülni. Nekem ez olyan fura, őszintén én ilyen gyereket még nem láttam aki ennyire ne szeretné ezeket a tipikus gyerek játékokat. Volt már valaki hasonló helyzetben?

aug. 18. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mi ugyanígy voltunk. Az én kisfiamat se érdekelték a játszótéri játékok, csak a kerítés mellett sétált körbe-körbe és a homokkal játszott.

Ő autista...

Már 4 éves és imàd hintázni, csúszdázni.

Szóval ne aggódj! Ha az én gyerekem meg tudta szeretni a játszóteret, akkor a tiéd is! Egyszerűen csak kicsi még...

aug. 18. 21:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Na hàt most nem nyugodtam meg, lehet, hogy nála is ez egy autisztikus tünet? Bár egyébként traktorokat tologatja, autókkal is játszik bent a szobában, van egy kis talicskája azt is néha szokta tologatni. Szóval jobban csak a játszótéri jàtékokkal van a probléma.
aug. 18. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig a fiam sem szeretett hintázni vagy hamar ki akart szállni belőle. Sok minden más sem igazán érdekelte. Inkább homokozott, kavicsokat gyűjtött. De viszonylag hamar elmúlt ez az időszak. Már 3,5 éves, imád hintázni, csúszdázni, mászókázni. Idő kellett neki is.
aug. 18. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a családban van egy kislányy most már 5 éves, de kisgyerek korában nem szerette a hintát, a mászokát. Nála kiderült, hogy a fülében az egyensúlyért felelős dolgok nem voltak teljesen kifejlődve.

Nem kellett semmilyen orvosi beavatkozás, kinőtte. Csak annyi "baja" van, hogy repülésnél beszúr a füle és az uszódában nem tud lemerülni a medence aljába, mert akkor is beszúr neki és nagyon fájlalja.

aug. 18. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi még, semmit nem jelent, hogy nem élvezi a jatszot.
aug. 18. 22:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én két éves kisfiam a csúszdát nem szerette sokáig, utána már lecsúszott ugyan, de mindig fogni kellett a kezét, pár hete kezd belendülni annyira, hogy már egyedül is lecsúszik.

A hintát mindig szerette (7-8 hónapos kora óta hintázik, mióta tud ülni), de a kismotor nála sem kedvenc: mindig kéri, hogy vigyük le, de pár méter után leszáll és nem érdekli tovább...

Cserébe ő volt az egyetlen gyerek, akit állandóan a játszótér kerítésének a tetejéről kellett lecibálni, szerencsére ez utóbbit kezdi kinőni :)

Szóval tényleg minden gyerek más, alapból is különböző az érdeklődési körül meg a vérmérsékletük, de ennyi idősen még gyorsan változnak a szokások is. Szerintem járjatok továbbra is játszira, a gyerekközösség a javára válhat, aztán ki tudja, egyszer hátha mindenhez kedvet kap, ha a többiektől látja :)

aug. 18. 23:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 2 éves, nemrég szerette meg a hintát. Előtte ha beleültettük, nagyon max 2 perc múlva már szállt is ki. Neki csak a csúszda volt a minden, minden jatszón csak csúszdázott.

Aztán valami fordult nála, most imád hintázni. Szerintem ez teljesen normális. Nem egyformák a gyerekek.

aug. 19. 07:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt, de már azért hintázgat néha. Ha mellette másik gyerek hintázik akkor tovább bírja. Csúszdázni is csak ritkán akar.

De nálunk is a homokozás kavicsozás a legérdekesebb. Most lett 2 éves. Nem gondolom hogy bármi gond lenne vele, egyszerűen most épp más jobban érdekli.

aug. 19. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
De hát ez életkori sajátosság. Ne siettesd, az a lényeg. Majd ha akar hintázni, csúszdázni, játszani látni fogod rajta. Nincs lemaradva.
aug. 19. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!