Hogyan kezelitek gyermeketek "hangulatingadozásait"?
Figyelt kérdés
Kislányom 20 hónapos. Pár hete hol hisztizik, hol semmi baja, aztán hirtelen bedurcizik és akad olyan is, hogy engem ütöget, ha pl. wc-re megyek, vagy nem veszem fel rögtön. Kicsit belefáradtam.2010. nov. 1. 21:30
1/2 anonim válasza:
Enyém 23 hónapos, és ugyanez. Pedig még ő igazából a "jókislány" katagóriába tartozik (legalábbis ahogy más anyukáktól hallom a játszótéren)... és mégis néha nehezen kezelem a dolgait én is. Főleg ha kialvatlan és feszült vagyok. Ha én kipihent vagyok, és rendben vannak a dolgaink itthon is, akkor viselkedhet bárhogy, csak nevetek rajta. (néha azért szedek magne b6-ot) :)
2/2 anonim válasza:
Hát elég nehezen :) Nekem fiam van, 22 hónapos és kb. 2 hónapja tart nála ez az állapot. Már csak terroristának hívjuk az apjával. Katasztrófa. Ha valami nem úgy van,ahogy ő akarja, akkor aztán világvége, ordít, mint a fábaszorult, vörösödik a feje és látszik a szemén, hogy ölni tudna! Tegnap pl. egy virágom bánta a dühkitörését, de pofonokat mi is rendszeresen kapunk sajnos, ezt nem tudom, hol látta, sose vertük. Én már próbáltam mindenhogy, csendesen - szép szóval, szigorúan-emelt hangon, olyan is volt, hogy kiröhögtem (ettől csak még idegesebb lett), és bevallom őszintén az utóbbi időben párszor már kapott a kezére, főleg, ha minket ütött. Az egyetlen ami bevált, ha ilyenkor bevezetem a szobájába és megmondom neki, hogy majd akkor jöhet ki, ha tud normálisan viselkedni. Ilyenkor gyorsan lehiggad. Sok-sok türelem, de tényleg nagyon fárasztó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!