Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon válogatós a kislányom,...

Nagyon válogatós a kislányom, mi lesz így vele az oviban?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Alig eszik meg valami főt kaját, akárhogy kérem nem akarja.

Pedig kB 2 éves koráig mindent megevett.

Szeptemberben kezdi az ovit és annyira félek hogy mi lesz vele ha nem eszik majd semmit egész nap?

Van ebbe valakinek tapasztalata?

Köszönöm.

aug. 2. 20:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
18%
Kérdezd meg az orvost.
aug. 2. 20:47
 2/22 anonim ***** válasza:
53%
Majd eszik ha éhes. Ilyenkor ki kell tartani amellett hogy nem a csokika meg a csipsz, fornetti a reggeli, ebéd vacsora, jutalom meg nem csak tészta, hanem valami tápláló. Ha éhes megeszi. Ha nem akkor azert én gyanakodnék hogy valami nem oké. Egyébként az óvodák amúgy sem az egészséges ételek helye, tehát otthon nem árt ha kicsit pótol.
aug. 2. 20:50
 3/22 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is ugyanez van, pár hónapja még gond nélkül megevett mindenféle kaját, most meg találgat. Többet evett, mint a 6 éves nővére. Húst imádta, most meg se akarja kóstolni, nem tudom mi történt vele. Szeptemberben kezdi az ovit, hát nem tudom, ott mit fog enni.
aug. 2. 20:52
 4/22 anonim válasza:
93%
Addig nincs nasi amíg nem evett rendes ételt! Ha ezt nem tartod be akkor fog is válogatni! Amúgy meg az oviban teljesen máshogy viselkednek a gyerekek mint otthon! Az oviban nem merik azt megtenni amit otthon, és az oviban azt látja a többi gyerektől hogy szépen esznek és ő is követni fogja a példájukat! :)
aug. 2. 20:57
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ezeket eszi meg egyébként t:habart krumpli leves, hús leves, tarhonya leves

Fasírt szósszal krumplival, spagetti, grizes tészta, paprikás krumpli, sült krumpli, rántott hús, töltött káposzta.

Nyilván a kenyeret azt eszi, fánk, kifli, crossaint.

Gyümölcsök közül a banánt szereti, a cseresznyét, epret, körtét, almát is megeszi ha látja hogy a másik gyerek eszi.

Zöldségeket nem nagyon eszik mostanában.

Szerintetek is nagyon kevés amit megeszik?

aug. 2. 21:17
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Rendesen talalsz neki es annyit eszik amennyit akar belole.

Koztes idoben nincs nasi edesseg csoki sos ragcsa cukros udito stb...

Oviban majd ugyan ugy annyit eszik amennyi akar ha ehes maradt ha ez van.

aug. 2. 21:18
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Általában ott elkezdenek enni a többiek hatására
aug. 2. 21:26
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém itthon borzasztó evő, válogatós az óvódában meg mindent megeszik. Még büszkén el is meséli, hogy ott evett rendesen. Óvódában is megkérdeztem, ott is azt mondták, hogy igazából mindent megeszik. Én nem aggódnék előre ezen, hogy ott mi lesz. Tényleg a többiek hatására elkezdenek enni.
aug. 2. 21:32
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

A fasírtba sokféle zöldséget beletudsz csempészni.

Csinálhattok kotyvalékot is mint a boszorkányok, hátha szívesebben megissza turmixként. Pl az eper és a spenót turmix nekem is ízlik, vagy uborka, alma, kis citrom.

Meglehet azért ezt oldani. Vagy zöldséges melegszendvics krémet is lehet csinálni cukkini, csillagtök, paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma, isteni finom tud lenni és egy csomó zöldség van benne.

Próbálkozni kell.

(Már válaszoltam magára a kérdésre, ezek csak ötletek)

aug. 2. 21:54
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az unokaöcsém ennél sokkal válogatósabb volt, de tényleg, sem gyümölcs, sem zöldség, csak lekváros tészta, üres húsleves, sült krumpli minden nélkül, rántott hús, kb semmi más. Tényleg csak az vált be, hogy nem kapott nasit, mindent eltüntettek a házból, mert két étkezés közt nagyon éhesen már tömte magába a kukot meg a ropit.
aug. 2. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!