Hogy szoktathatnám le erről?
Lányom (2.gyerek), kb 1 évesen kezdte el azt, hogy mikor altattam, minden áron a számban akart turkálni.
Hál isten erről hamar le tudtam szoktatni.
Viszont úgy 2 évesen elkezdte, hogy altatásnál a hónaljam piszkálná. Simogatja, csipkedi.
Sosem engedtem neki. Eleinte fogtam, arrébb tettem a kezét, befejezte. Majd ha arrébb tettem a kezét, újrakezdte.
Mindig elmondom, ne csinálja mert fáj.
Mára ott tartunk, hogy kikészít vele. Ha felveszem, ha leülök és ott ül mellettem, ha viszem altatni, már matatna is a hónaljamban.
Minden alkalommal próbálok nyugodt maradni, holott már kicsinál vele. Szépen arrébb teszem a kezét, elmondom nem szabad. Akár 100x is. ugyan úgy csinálja.
Este már annyira felidegesített vele, 20x szóltam, hogy ne csinálja, fáj, rácsaptam a kezére.
Sírt egy sort majd újrakezdte.
Adjatok kérlek tanácsot, hogy szoktathatnám le.
Ha pólóban vagyok, fél pillanat alatt benyúl az ujján és mát csípked is.
Trikóban ennyi sem kell.
Nem járhatok hosszúujjuban egész nap
Nálunk az jött be, hogy ilyenkor mindig a kezébe nyomtam a "nyunyóját", hogy azt használja önmegnyugtatásra, ne az én testrészeimet.
Vagy amikor rászóltam, átraktam mondjuk a kezemre a kezét, hogy simizzen, ne "csípkedjen". Egy idő után már ha ferdén néztem rá simogatni kezdett és ismételgette, hogy "csak simogatunk, nem csípkedünk". :D
1, a fiam is nekem.(2,5 éves)
10 hónaposan szokott le az anyatejrol azóta kotor a pólómban elalvás előtt, de van, hogy napközben is leül mellém és be akar nyúlni
Nem nagyon hagyom neki, mert kellemetlen az egész már.
Enyem is probalkozott vele, siman otthagytam, ha nem birt magaval. Gaz vagy nem gaz, semmimet
nem engedtem fogdosni meg simogatni meg csipkedni elalvashoz mert idegileg kicsinalt. Nem volt egyszeru de hozzaszokott, ez van.
Adj a kezébe valami alvónyunyót!
Sok gyereknek és felnőttnek van ilyen dörzsölő/morzsoló "kényszere" elalváskor. A legjobb ehhez egy nyunyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!