Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 éves fiam 1 éve rágja a...

7 éves fiam 1 éve rágja a körmét. Hogyan szoktathatnám le róla?

Figyelt kérdés
2018. okt. 3. 22:28
 1/10 Duenna ***** válasza:
100%
Azért rágja a körmét, mert ideges, feszült, lehet, hogy az iskolában vannak olyan problémái, amiről nem beszél, vagy nem mer beszélni. Lehet, hogy az első osztályba kerüléskor történt vele valami, ami neki lelki problémát okozott. Tehát a körömrágás elsősorban lelki probléma, ha az megoldódik, a körömrágás is automatikusan elmarad. Próbáld megtudakolni a gyerektől, hogy van-e a valami probléma, amiről szeretne beszélni, amit szeretne elmondani. És bármit is elmond, nem szabad rátámadni, mert akkor már nemcsak a körmét fogja rágni, hanem egyéb problémák is felmerülhetnek. Tehát ez azt jelenti, hogy megbízik-e benned a gyereked, hogy elmondhat-e bármit, amiért nem fogod leszidni, megbüntetni, vagy megverni. Próbálj közelkerülni a kis lelkéhez, akkor megnyugszik, és abbahagyja a körömrágást is.
2018. okt. 4. 01:51
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon sokáig ragtam a körmöm. Ami biztos, ne szólj rá, hogy hagyd már abba. Én ettől sokkal idegesebb voltam... Ahogy az első írta, a feszültséget kellene máshogy levezetni. Bocsi, hogy nem tudtam sokat segíteni...
2018. okt. 4. 06:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is rágom a körmöm, de többnyire csak unalomból, mert nem bírom elviselni ha szabad a kezem :D
2018. okt. 5. 10:04
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Vagy stressztünet, vagy amit magamon (tudom, ciki 20évesen de így jártam) észrevettem, hogy akkor kezdem el rágcsálni ha túl hosszú. És idegesít, és mondjuk nem tudom rögtön megszerelni. (egy ekkora picur meg jóeséllyel egyáltalán nem tudja megszerelni magának)

Kérdezz rá, hogy jól vágod-e a körmét. vagy nem igényli-e gyakrabban. vagy nem túl hosszú-e neki úgy ahogy levágod.

2018. okt. 5. 11:02
 5/10 anonim válasza:
Ez ismerős, az oka a stressz, szerintem túlvan terhelve
2018. okt. 10. 09:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Én szimplán unalomból rágtam. 13 évesen leszoktam magamtól. Majd leszokik ő is.
2018. okt. 11. 06:04
 7/10 De La Cruse ***** válasza:
Ne streszeld és ne követelőzzetek!
2018. okt. 14. 13:50
 8/10 anonim válasza:
Amióta az eszemet tudom rágtam a körmöm. Folyton stresszes voltam, még stresszeseb ha rámszóltak miatta. 20 évesen szoktam le, mikor kicsit nyugodtabb környezet vett körül. Kiskoromba a sok otthoni veszekdés miatt, suliban sok tanulás, határidő és megfelelési kényszer miatt. Nagy akaraterővel szoktam le akkor, de csak egy-két hónapra, ha történt valami, rossz jegyet kaptam pl: akkor röktön lerágtam. Csak akkor tudtam normálisan leszokni, mikor a stresszforrások megszüntek. Biztos túl nagy a gyereken nyomás a suliban! Beszélj vele, hogy az iskolai teljesítmánye nem fogja meghatározni az egész életét és biztosítsd róla, hogy bármi van te mellette állsz.
2018. okt. 19. 08:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is nagyon sokáig rágtam a körmömet, főleg általános iskolában, ahol nagyon nem éreztem magam jól. Átkerültem gimibe, beilleszkedtem, jobb lett a hangulatom, a körömrágás is abbamaradt. Ennek ellenére még a mai napig néha előjön, ha stresszes időszak van (egyetem, vizsgák...) Ahogy előttem is írták, valószínű a stressz miatt van. Próbálj meg beszélni vele, hogy mi miatt szorong. Jó lenne megoldani, mert az ilyen kisgyerekeknek a higiéniai szokásai sem feltétlenül alakultak ki, és ha a koszos kezét teszi a szájába, még el is kaphat valamit... a beszakadt köröm okozta fájdalmas gyulladásról nem is beszélve. Szerintem ezeket is jó, ha tudja. Persze elsősorban a kiváltó okot kell kezelni.
2018. okt. 19. 09:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is körömrágós vagyok,és ha rám szólnak szintén még idegesebb leszek. De nálam pl nem igazán idegesség, ha nagyon elgondolkodok valamin, vagy izgulok egy filmen vagy aggódom valami miatt. Olvastam olyat,hogy a körömrágás az öncsonkítás egy formája. Én úgy tudok leállni vele,hogy látom h csúnya és mennyivel szebb ha ki van lakkozva...de ez egy kisgyereknél nem opció. Valamilyen figyelem elterelés lehet jó rá,ki kell zökkenteni belőle.
2018. okt. 19. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!