8 éves gyereknél normális, ha még mindig szopja az ujját?
Figyelt kérdés
júl. 12. 08:52
1/13 anonim válasza:
Szerintem nem, és szorongás miatt van. Valami nincs rendben körülötte.
3/13 anonim válasza:
Nem, nem normális, de nem is kell azonnal arra gondolni, hogy szorongás miatt van. Sima rossz szokás is lehet,
4/13 anonim válasza:
Nem tudom az előttem szólóknak mennyi tapasztalata van ezzel, de én többségében olyanokat hallottam hogy ilyenkor még szopták az ujjukat (mármint akik ezt csinálták cumi helyett).
Egyvalaki mondta csak hogy 6 évesen hagyta abba.
5/13 anonim válasza:
Hogy vetődik egyáltalán fel, hogy ez normális lenne?
7/13 anonim válasza:
Én akkor hagytam abba, amikor fogszabályozót kaptam, kb. 10 évesen.
8/13 anonim válasza:
Én is szoptam az ujjam 8 évesen még, aztán 9-10 körül átálltam a körömrágásra. Nálam egyértelműen nem volt normális, abuzív környezetben nőttem fel, erre volt reakció.
Ettől még persze lehet rossz szokás is, de azért 8 évesen szerintem már ritka, hogy valaki ne akarja elhagyni magától, ha minden rendben van körülötte.
9/13 anonim válasza:
49 vagyok és nem szopom az ujjam, hanem ragom a körmöm szélén a bőrt. A vilagon semmi mentális problémám nincs, nem szorongok és a gyermekkoromban sem ért semmi negatív. Ez a szokásom. Nem kell mindenbe mentális problémát keverni. A rossz szokások elhagyása meg nem olyan egyszerű. Ha az lenne, nem lenne pl ennyi dohányos vagy elhízott se.
10/13 anonim válasza:
A 14 éves lányom is szopja. Voltam vele pszichológusnál, önértékelési problémán kívül más baja nincs.
Ez egy rossz szokás ami csecsemőkorból maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!