Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a Kinderkraf...

Mi a véleményetek a Kinderkraft Junior Fix 2 gyerekülésről?

Figyelt kérdés

A szüleim ezt a gyerekülést vásárolták az autójukba a 4 évesünknek. Sehol nem találtam róla tesztet (lehet én vagyok béna), de édesapámnak szokása csak bemenni a boltba és hasraütésre megvenni ami épp tetszik. Más dolgokban ezt már elengedtem, de azért a gyerek biztonsága nem ilyen kérdés, mi hetekig gondolkoztunk, hogy melyik legyen és egy cybex mellett döntöttünk. Viszonylag sokat mennek vele, hetente egyszer biztos utazik velük, többnyire a városban, vagy szomszédos településre.

Csak én parázom túl ezt a tesztelt/nem tesztelt gyerekülés dolgot?

Hozzáteszem mondtam is apának, hogy vegyük együtt, akkor bele is tud ülni és nekünk is van beleszólásunk, nem mellesleg ki is fizettük volna a drágábbat, ne ezen múljon.

2024. júl. 9. 13:51
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Veszel egy ugyanolyat, ami már van nektek és oda adod apadnak, hogy azt használják.
2024. júl. 9. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Annyi a véleményem, hogy négyünket kiszolgált valami noname gyerekülés, és még mindig itt vagyunk. 😂
2024. júl. 9. 14:14
 3/8 Carragher_x ***** válasza:
53%

"Csak én parázom túl ezt a tesztelt/nem tesztelt gyerekülés dolgot?"

Igen. Gondolom első gyerek. Meg kell tanulni azt is, hogy amikor más vigyáz a gyerekre, akkor más vigyáz a gyerekre és nem 100%-ban úgy fogja csinálni, ahogy ti. Nincs veled semmi baj, hogy ez nehezen megy, természetes, hogy félted a gyereked, csak ez nem fenntartható hozzáállás. Ha a másnál használt gyerekülésről is te akarsz dönteni, akkor ennyi erővel dönthetnél az autójuk típusáról is, az ágyról, amin náluk alszik, illetve az óvoda udvarának növényzetéről is. :)

Ha a gyereknek kényelmes az az ülés, akkor tökéletesen megfelelő, nagyon nem lehet ezekkel mellélőni egyébként ilyen korban már, mert már tud visszajelezni a gyermek, az övet meg látod, hogy hol éri át.

2024. júl. 9. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
42%

Jesszus, 3-as ezt komolyan gondoltad? Ha a gyerekem massal van, ugy kezeli a gyerekemet ahogy en kerem. Ebbe beletartozik az is, hogy sz@r gyerekulessel nem viszi sehova. Mint ahogy ha biciklizni akarna vinni sem vihetne bukosisak nelkul hiaba neki ugy tetszik vagy szerinte felesleges, vagy ha o egy agyban akarna aludni a gyerekemmel azt sem engednem. Persze ebbe beletartozik ez is, hogy nalunk a nagyszulok soha nincsenek megkerve bebiszitternek, kizarolag azert viszik a gyereket mert ok el akarjak vinni. Igy nem is kothetnek bele abba, hogy szabalyokkal “sozom a nyakukba”.

Kerdezo, en vennek a helyedben tesztelt gyerekulest. Ez nem jatek.

2024. júl. 9. 19:20
 5/8 Carragher_x ***** válasza:
0%

Szerintem elég egyértelmű a különbség az irányelvek és a részletes instrukciók között. Irányelveket természetesen meghatározhatsz, részletes instrukciókat ostobaság és destruktív. Az, hogy kikötöm, a gyereknek be kell tartania a közlekedési szabályokat, és az, hogy elkezdek azon rugózni, hogy márpedig az én gyerekem nem ül 30 ezres gyerekülésbe, csak 80 ezresbe, az messze nem ugyanaz a kategória. Az előbbi egy joggal elvárt norma, az utóbbi meg felesleges, buta kukacoskodás.

2024. júl. 9. 19:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ADAC teszteket nem a gyártók rendelik meg az üléseik minősítésére. Az olyan, mint amikor mondjuk a Magyar Fogyasztóvédelmi Egyesület vagy a Tudatos Vásárlók Egyesülete teszteli a szendvicssütőket, vagy tejfölöket, vagy akármit. Kiválasztanak jónéhányat és tesztelik. Nem a létező összes kistermelő, vagy összes kisebb gyártó termékei kerülnek bele a tesztelt termékek körébe.

"A német autóklub, vagyis az ADAC minden évben elkészíti saját rangsorát, sőt van, hogy többször is jelentkeznek. A piacon elérhető összes terméket lefedni lehetetlen, de mindig törekednek arra, hogy a lehető legszélesebb spektrumot bemutassák. Előnyt élveznek a népszerű darabok és az újdonságok. Névtelenül vásárolnak a kiskereskedőknél, így elkerülve a trükközést, a preparált tesztpéldányokat, a végeredmény manipulálását."

(Forrás: [link]

Attól, hogy egy ülés nem esett bele a kiválasztásba, nem lesz automatikusan rossz. Nyilván a népszerű, nagy eladási számokkal rendelkező termékek nagyobb érdeklődésre tartanak számot, érdemesebb hát azokat tesztelnie az autóklubnak. Merthogy a másik félreértés: az ADAC nem egy fogyasztóvédelmi hivatalnak a minőségbiztosítási szerve, hanem csak a Német Autóklub, egy vállalat, ami kb. azt csinál e téren, amit csak akar. Tök jó, hogy teszteli a gyereküléseket is, de ez az automatikus bizalmatlanság a nem tesztelt ülésekkel szemben borzasztóan eltúlzott Magyarországon.

Itt is olvashatsz a dologról google fordítóval, ha nem megy a német:

[link]

2024. júl. 10. 07:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Gondoltam jobb az ilyen dolgokat külső szemlélőktől is megkérdezni, mert tudom, hogy sok dologban eltúlzom a parát és a férjem is ilyen. Az utolsó választ külön köszönöm, így már nyugodtabb vagyok.

A szüleimmel amúgy azt a kompromisszumot kötöttük, hogy amikor csak a környéken viszik ide-oda, az oviba mennek érte, akkor nyilván ezt az ülést használják, ha messzebbre mennek, akkor pedig a miénket rakjuk át, mert azt kényelmesebbnek is találta a kisfiunk.

2024. júl. 10. 07:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Micsoda áldás vagy.
2024. júl. 10. 09:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!