Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valaki segitene érdemben? Mit...

Valaki segitene érdemben? Mit adjak neki?

Figyelt kérdés

Kisfiam novemberben lesz 3 éves,jó pár hónapja szenvedünk kaki gondokkal.

Van hogy 4 napig sem kakil.

Laevolacot kapja,de legutóbb nagyon begörcsölt tőle,akkor gasztroenterólogián kamilla teát mondtak hogy adjak neki,de sz@rt se segitett.

Laevolactól vàltozó hogy van széklete de így már nem merem adni neki azt sem.

Nem tudom mi történhetett de a bölcsiben egyáltalán nem mer kakilni,mikor kijön sokszor erölködik.

Tegnap 2 kúpot kellett adnom neki,de alul felül minden kijött(hányt is folyamatosan az erőlködéstől) 🥺

A gyerek már retteg ha tisztába akarom tenni,pedig próbáltam hogy kicsalogatjuk a kaki manót.

Sokszor bilizik,de csak pisil bele,én nem eröltetem neki.

Valaki segitsen mit tegyek mert ez téboly mindenhogy.

2024. júl. 2. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak is volt ilyen időszaka, nagyjából ebben a korban. Én is Laevolacot adtam neki, mondjuk ő nem görcsölt tőle. Kúp helyett, ha már régen nem kakilt, akkor a Laxacleant adtam, az kíméletesebb és sokkal gyorsabb a hatása.

Aztán szépen elmúlt magától ez nála.

2024. júl. 2. 10:53
 2/12 anonim ***** válasza:
26%

Milyen az etkezese ?

Kakao, dormi, pufi ,turorudi, pekutemeny, szivoszalas uditok ezek mennek, mint a magyar gyerekek 95 %-nal ?

Vagy ezekbol 0, es kizarolag szinhus, nyers zoldseg gyumolcs - minimum napi 5 adag ezekbol, natur joghurt, kefir ?

Ezen kell elgondolkodni oszinten , es akkor megoldodik a problema.

2024. júl. 2. 10:55
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Hetekig küzdöttünk vele mikor elkezdett szobatiszta lenni. 2,5 éves volt

Kipróbáltunk elég sokmindent.

A dulcosoft segített egyedül +egy kiskanál lenmag olaj.

Utána rájött hogy nem fáj és ezek nélkül is tudott újra kakilni.

Laevolac semmit sem ér ebben az esetben

2024. júl. 2. 10:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

2!

Nem kell általánosítani és mindenkire ráhúzni a magyar mentalitást...

Olvass utána hogy a szobatisztulás kezdetén nagyon sok kisgyerek küzd széklet visszatartással. Ennek lelki okai vannak, nem fizikai. Ehet aztán bármit a gyerek. Nálunk a kisebb szó szerint mindenevő de 5-6 napig lábujjhegyen pipiskedve tartotta vissza....

2024. júl. 2. 10:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Dulco soft-ot próbáltad? Nem egyből hat, idő kell neki, de fellazítja a székletet (ha esetleg szorulása is van). Lehet egyszer fájt neki a kakilás (szorulása volt) és fél újra kakilni, mert kaki=fájdalom a kis fejében. Plusz rajtad is érzi, hogy feszült vagy (ami érthető, de baromi érzékenyek erre).
2024. júl. 2. 11:03
 6/12 A kérdező kommentje:

Kedves kettes!

A négy gyerekem közül a kisfiam az aki mindent megeszik,ennyi gyümölcsöt amit napi szinten megeszik csak ámulok.

Dörmi ilyenek kiiktatva.

Kakaót rég nem kap.

Ez nem étkezéssel fügv össze hanem vmi lelki eredetü probléma

A bölcsibe meg szintén nem kap cukros dolgokat az fix

2024. júl. 2. 11:15
 7/12 A kérdező kommentje:

Dulcosoftot még nem de akkor kipróbálom.

Ahhoz nem tud hozzá szokni?

2024. júl. 2. 11:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Igen, én is adtam Dulcosofot is, az is jó. Nem szokott hozzá.
2024. júl. 2. 11:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok. Nem, mert nem szívódik fel, mechanikusan hat. Nem engedi, hogy "kiszáradjon" a kaki, ami ugye "beragad". Csinál egy kis bélmozgást is, de nem durvát, nem hashajtó. Emiatt nem is hat gyorsan, lehet pár napig kapnia kell, mire sikerül annyira fellazítania, hogy sikerüljön. De ha nagyon nem akar javulni a helyzet akkor gasztroenterológia plusz gyermekpszichológus, ha valami lelki gond miatt tartaná vissza a kakit. Nálunk az volt, amit írtam, egyszer volt szorulása ami fájt neki, utána nem mert kakilni (ezzel ugye újabb szorulást okozott magának...). Dulcosoft-ot kapott, szépen helyrerakta a hasát és (szerencsére nálunk gyorsan) rájött, hogy nem mindig fog neki fájni, mert könnyen kakilt utána.
2024. júl. 2. 11:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitő válaszokat!
2024. júl. 2. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!