Valaki segitene érdemben? Mit adjak neki?
Kisfiam novemberben lesz 3 éves,jó pár hónapja szenvedünk kaki gondokkal.
Van hogy 4 napig sem kakil.
Laevolacot kapja,de legutóbb nagyon begörcsölt tőle,akkor gasztroenterólogián kamilla teát mondtak hogy adjak neki,de sz@rt se segitett.
Laevolactól vàltozó hogy van széklete de így már nem merem adni neki azt sem.
Nem tudom mi történhetett de a bölcsiben egyáltalán nem mer kakilni,mikor kijön sokszor erölködik.
Tegnap 2 kúpot kellett adnom neki,de alul felül minden kijött(hányt is folyamatosan az erőlködéstől) 🥺
A gyerek már retteg ha tisztába akarom tenni,pedig próbáltam hogy kicsalogatjuk a kaki manót.
Sokszor bilizik,de csak pisil bele,én nem eröltetem neki.
Valaki segitsen mit tegyek mert ez téboly mindenhogy.
Az én lányomnak is volt ilyen időszaka, nagyjából ebben a korban. Én is Laevolacot adtam neki, mondjuk ő nem görcsölt tőle. Kúp helyett, ha már régen nem kakilt, akkor a Laxacleant adtam, az kíméletesebb és sokkal gyorsabb a hatása.
Aztán szépen elmúlt magától ez nála.
Milyen az etkezese ?
Kakao, dormi, pufi ,turorudi, pekutemeny, szivoszalas uditok ezek mennek, mint a magyar gyerekek 95 %-nal ?
Vagy ezekbol 0, es kizarolag szinhus, nyers zoldseg gyumolcs - minimum napi 5 adag ezekbol, natur joghurt, kefir ?
Ezen kell elgondolkodni oszinten , es akkor megoldodik a problema.
Hetekig küzdöttünk vele mikor elkezdett szobatiszta lenni. 2,5 éves volt
Kipróbáltunk elég sokmindent.
A dulcosoft segített egyedül +egy kiskanál lenmag olaj.
Utána rájött hogy nem fáj és ezek nélkül is tudott újra kakilni.
Laevolac semmit sem ér ebben az esetben
2!
Nem kell általánosítani és mindenkire ráhúzni a magyar mentalitást...
Olvass utána hogy a szobatisztulás kezdetén nagyon sok kisgyerek küzd széklet visszatartással. Ennek lelki okai vannak, nem fizikai. Ehet aztán bármit a gyerek. Nálunk a kisebb szó szerint mindenevő de 5-6 napig lábujjhegyen pipiskedve tartotta vissza....
Kedves kettes!
A négy gyerekem közül a kisfiam az aki mindent megeszik,ennyi gyümölcsöt amit napi szinten megeszik csak ámulok.
Dörmi ilyenek kiiktatva.
Kakaót rég nem kap.
Ez nem étkezéssel fügv össze hanem vmi lelki eredetü probléma
A bölcsibe meg szintén nem kap cukros dolgokat az fix
Dulcosoftot még nem de akkor kipróbálom.
Ahhoz nem tud hozzá szokni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!