Rászólsz az utcán játszó gyerekekre, hogy csendesebben legyenek, mert alszik a gyereked?
Nem.
Ha ott játszanak akkor nem kell a közelükbe menned, ha zavar, hogy kiabálnak.
Ha még csak arra sétálsz el előttük, akkor meg duplán nem kell, hogy zavarjon.
Nem csak a tiéd az utca
Gondolom a te gyerekedre sem szól rá senki ha elkezd üvölteni a babakocsiban.
A szituációban az én gyerekeimnek szólt a szomszéd, hogy csendesedjenek el.
Az ő gyereke bent aludt a házban.
Az enyémek biciklivel indultak el, és a nagyobb visszakiabált nekem még. Erre a szomszéd robogott oda hozzájuk, hogy csendesen, mert alszik a gyereke.
Engem ez totál meglepett, szóvá is tettem a férjemnek, hogy ez mi? Csak ő meg mondta, hogy hát jogos a kérés.
Szerintem nem.
Hát.... Nekem többször kedvem lett volna hozzá, de végül nem tettem, csak magamban bosszankodtam, mert nem vagyok elég asszertív. Tavaly egész nyáron a balkonon altattam a gyerekemet kocsiban, mert jó idő volt, északi oldal, szóval kellemes hűs volt ott, és végre egy év után aludt egy huzamban 2-3 órát anélkül, hogy megállás nélkül tologatni kellett volna.
Mikor elkezdodott a suli, pont amikor a gyerekem aludt, elkezdtek suli után az alattunk lévő jatszoterre járni 11 éves forma gyerekek (ezt a játszóteret nem igen használja senki, van nem messze egy másik, visszhangzik is...), amivel meg nem lett volna gond, de megállás nélkül csapatostul visongtak, 7en egyszerre hintaztak a hintán, ami 1 személyre való, raakaszkodtak és visítottak egy órán keresztül minden áldott nap. A gyerekem meg persze folyton megébredt rájuk.
De nem szóltam, bár kedvem lett volna és itthon fortyogtam magamban inkább, a gyerekemet meg azóta a szobában altatom (pedig levegozhezne kint, amíg alszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!