Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti,hogy tanitjátok meg a...

Ti,hogy tanitjátok meg a gyereknek,hogy megvédje magát?

Figyelt kérdés
2 éves kislányomat többször bántották már játszótéren.(Meg lökték,bele martak az arcába stb..) Ilyenkor nem reagál semmit,nem sír,csak áll és néz,hogy ezt most miért kapta és látszik az arcán és a szemein az ijedtség. Rettenetesen sajnálom őt. Próbálom neki tanítani,hogy lökje vissza,ezzel jelezve,hogy hagyja békén,de egyenlőre nem csinál semmit. Nem akarom,hogy ő is verekedős legyen,de szeretném ha meg tanulná megvédeni magát,hiszen nem leszünk mindig mellette.
2024. jún. 25. 07:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk gyerekkorunkban azt tanították, ha bántanak add vissza. Nem volt sok konfliktusunk, de ami volt az simán elrendeztük. Mivel nálunk ez működött én a saját gyerekeimnek is ezt tanítom. Ne kezdjen balhét, de ha ,,beleállnak" ne hagyja magát. Egész kicsi koruktól kezdve ez a mottó.
2024. jún. 25. 08:38
 12/22 A kérdező kommentje:
11:Én is ezen az állásponton vagyok. Soha ne kezdjen balhét,de védje meg magát. Mennyi idő volt mire bement az infó a gyereknek?
2024. jún. 25. 08:46
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

"Milyen jogon szólsz rá te más gyerekére? Odamész anyukához és megkéred nevelje meg a gyerekét..."

Ja persze. Meg még írásba is adom, hogy megértse.

Milyen jogon? Az ÉN gyerekemet abúzálja az a másik, és a SAJÁT gyerekemet jogom van megvédeni.

2024. jún. 25. 08:58
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

#8! Neked minek kellett gyerek? Külön kérvényt kell benyújtani, hogy neveljed? Nem alap? Addig örüljél, amíg csak rászólnak.

De a gyengébbek kedvéért most megkérlek, hogy neveljed és ez vonatkozik a következő 18 évre.

2024. jún. 25. 09:36
 15/22 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, én se tanítottam sosem arra, hogy adja vissza a bántást és utólag is azt mondom, helyesen tettem.

És ki tudnak állni mindketten a maguk igazáért.

Egy jó taktika, hogy pl. a kétéves közelében ott maradsz. Beszélsz a gyerekedhez, játszópajtásaként viselkedsz. Akkor gyakorlatilag nulla az esélye, hogy bármelyik másik gyerek bántsa, mert látják, hogy felnőtt van mellette.

2024. jún. 25. 09:49
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

12

Azért kellett 1-2 év, ovis korukra már viszonylag jól tudták, hogy a véletlen megütött és a szándékosan megharapott között óriási a különbség. Mert azért ugye az sem mindegy, hogy véletlen vagy szándékos dologról volt szó. Tény, hogy 2 évesen még ezeket a különbségeket nem értette egyik sem és be kellett avatkozni.:)

8-as amúgy te gondolom olyan típusú szülő vagy, mint amit a múltkor mutogattak a hírekben, hogy a gyerekét beáruló lányt konkrétan megrugdosta még a földön is, mert az ő pintyőkéjét ne bántsa senki..

2024. jún. 25. 09:53
 17/22 anonim ***** válasza:

Amikor fellökik, a szülő nem szól rá a saját gyerekére?

Nem tudom, nálunk mondjuk igen. Volt, hogy az én 15 hónaposomat csak megközelítette egy nagyobb, már szólt neki a szülője, hogy óvatosan, stb. Én is rászólok, ha homokkal, játékkal dobálózik a fiam, meg bocsánatot kérek helyette a másik gyerektől.

Arra biztosan nem tanítanám, hogy lökjön vissza.

Játszótéren a szülők szóljanak rá, ha bántja egyik gyerek a másikat, oviban meg az óvónő.

2024. jún. 25. 11:13
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy te megvéded, úgy fogja megvédeni magát később. Nem kell túlgondolni, a pici gyerekek többsége inkább csak heves vagy szertelen, ezeknél közbelépsz, hogy "kérlek ezt fejezd be", ha az anyja nem avatkozik közbe. Erre ritka, ha nem lép vissza a kisgyerek, de tapasztalataim alapján a nagyobbak is szót fogadnak, mert idegen vagy. Nem kell semmit visszaadni, vagy ordítozni, simán csak határozottan leállítani, ha olyan van. Meghunyászkodni sem kell, ha elveszi valaki a lapátját, vagy lerombolja az építményét, szintén megvéded, hogy "kérlek ezt fejezd be/add vissza/ ne csináld". Ennél komolyabb konfliktus azért nem szokott lenni, tehát ritka, hogy mondjuk 5 nagyobb gyerek körbeáll egy 2 évest és jól megveri, az anyja meg csak néz. 3-4 éves koruk körül már elkezdik használni azt, amit tőled láttak.
2024. jún. 25. 11:51
 19/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mindegyik szülő szól rá. Az egyik pl szemrebbenés nélkül végig nézi,hogy a gyereke elveszi a játékot a másik kezéből,nem szól rá. És amikor már a 10.ilyen alkalom van és már mi szólunk,hogy légyszi ezt ne,akkor még ő vágja a fejeket,nem tetszik neki,hogy szólunk. Volt olyan is(akkor még nem tudtam,hogy ő ilyen), hogy elmentünk együtt egy másik játszótérre,ahol egy mini trambulinon ugrált a két gyerek,aztán egyszer csak akkorát lökött a lányomon,hogy majdnem fejre esett a betonra. Vártam anyuka reakcióját,hogy rá szóljon és semmi... Nem azzal van a legnagyobb bajom,hogy lökdösi vagy kiveszi a kezéből a játékot,mert gyerek honnan tudná,hogy mit szabad és mit nem ha nincs neki megtanítva,hanem az a nagyon bosszantó mikor a szülőnek ez normális,és semmit nem szól rá. Ilyenkor nehogy már én legyek a szar szülő,mert meg unom a 20. ilyen alkalmat és oda szólok,hogy ezt légy szíves ne csináld,ráadásul normális hangnemben.
2024. jún. 25. 12:50
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a játszótéren van egy kisfiú aki telibesz*rja, hogy egy anyuka vagy apuka ott ül a gyereke mellett. Simán arréb löki a kisebbeket, kitépi a kezükből a játékokat, kérés nélkül elveszi a nagyobbak rollerét, biciklijét... egyszer jól el is taknyolt egy nagy rollerral.

De ami a legidegesítőbb, hogy kérés nélkül belenyúlkál a babakocsik csomagtartójába és kiveszi a nasikat, gyümölcsőket és elkezdi megenni...

Az anyja meg nevetgél, hogy milyen kis életre való az ő pruntyókája...

Már többen rászóltak a gyerekre, meg az anyjára is, de nem történt változás. Pedig nem tűnik értelmifogyatékosnak a nő.

2024. jún. 25. 12:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!