Ti,hogy tanitjátok meg a gyereknek,hogy megvédje magát?
"Milyen jogon szólsz rá te más gyerekére? Odamész anyukához és megkéred nevelje meg a gyerekét..."
Ja persze. Meg még írásba is adom, hogy megértse.
Milyen jogon? Az ÉN gyerekemet abúzálja az a másik, és a SAJÁT gyerekemet jogom van megvédeni.
#8! Neked minek kellett gyerek? Külön kérvényt kell benyújtani, hogy neveljed? Nem alap? Addig örüljél, amíg csak rászólnak.
De a gyengébbek kedvéért most megkérlek, hogy neveljed és ez vonatkozik a következő 18 évre.
Kérdező, én se tanítottam sosem arra, hogy adja vissza a bántást és utólag is azt mondom, helyesen tettem.
És ki tudnak állni mindketten a maguk igazáért.
Egy jó taktika, hogy pl. a kétéves közelében ott maradsz. Beszélsz a gyerekedhez, játszópajtásaként viselkedsz. Akkor gyakorlatilag nulla az esélye, hogy bármelyik másik gyerek bántsa, mert látják, hogy felnőtt van mellette.
12
Azért kellett 1-2 év, ovis korukra már viszonylag jól tudták, hogy a véletlen megütött és a szándékosan megharapott között óriási a különbség. Mert azért ugye az sem mindegy, hogy véletlen vagy szándékos dologról volt szó. Tény, hogy 2 évesen még ezeket a különbségeket nem értette egyik sem és be kellett avatkozni.:)
8-as amúgy te gondolom olyan típusú szülő vagy, mint amit a múltkor mutogattak a hírekben, hogy a gyerekét beáruló lányt konkrétan megrugdosta még a földön is, mert az ő pintyőkéjét ne bántsa senki..
Amikor fellökik, a szülő nem szól rá a saját gyerekére?
Nem tudom, nálunk mondjuk igen. Volt, hogy az én 15 hónaposomat csak megközelítette egy nagyobb, már szólt neki a szülője, hogy óvatosan, stb. Én is rászólok, ha homokkal, játékkal dobálózik a fiam, meg bocsánatot kérek helyette a másik gyerektől.
Arra biztosan nem tanítanám, hogy lökjön vissza.
Játszótéren a szülők szóljanak rá, ha bántja egyik gyerek a másikat, oviban meg az óvónő.
Nálunk a játszótéren van egy kisfiú aki telibesz*rja, hogy egy anyuka vagy apuka ott ül a gyereke mellett. Simán arréb löki a kisebbeket, kitépi a kezükből a játékokat, kérés nélkül elveszi a nagyobbak rollerét, biciklijét... egyszer jól el is taknyolt egy nagy rollerral.
De ami a legidegesítőbb, hogy kérés nélkül belenyúlkál a babakocsik csomagtartójába és kiveszi a nasikat, gyümölcsőket és elkezdi megenni...
Az anyja meg nevetgél, hogy milyen kis életre való az ő pruntyókája...
Már többen rászóltak a gyerekre, meg az anyjára is, de nem történt változás. Pedig nem tűnik értelmifogyatékosnak a nő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!