Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti,hogy tanitjátok meg a...

Ti,hogy tanitjátok meg a gyereknek,hogy megvédje magát?

Figyelt kérdés
2 éves kislányomat többször bántották már játszótéren.(Meg lökték,bele martak az arcába stb..) Ilyenkor nem reagál semmit,nem sír,csak áll és néz,hogy ezt most miért kapta és látszik az arcán és a szemein az ijedtség. Rettenetesen sajnálom őt. Próbálom neki tanítani,hogy lökje vissza,ezzel jelezve,hogy hagyja békén,de egyenlőre nem csinál semmit. Nem akarom,hogy ő is verekedős legyen,de szeretném ha meg tanulná megvédeni magát,hiszen nem leszünk mindig mellette.
2024. jún. 25. 07:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
10%
Mond neki hogy építsen homokvárat a fejére. Hátha leönti egy vödör homokkal.
2024. jún. 25. 07:35
 2/22 anonim ***** válasza:
89%

Hát én pont nem tanítanám, hogy lökje vissza, mert itt kezdődnek a verekedések :D

Én azt tanítom nekik (2 és 5 évesek), hogy ha valaki bántja őket, azzal nem kell játszani és ennyi. Hagyják ott, szóljanak felnőttnek.

Az, hogy megvédi magát, nem azt jelenti, hogy vissza is kell adnia amit kapott. Megvédi magát azzal, hogy nem viseli el, továbbáll.

2024. jún. 25. 07:40
 3/22 A kérdező kommentje:
Ezzel csak az a bajom,hogy több helyen olvastam elég sok embernél azt,hogy ezek a tanácsok,hogy hagyja ott,ne foglalkozzon vele,szóljon óvónőnek/tanárnak semmire se volt jó,mert senki nem csinált semmit. A gyereket meg ugyan úgy bántották/szekálták,mert tudták,hogy úgy sem történik semmi. Mind két módszernél vannak pro/kontra érvek,ezért sem egyszerű.
2024. jún. 25. 07:48
 4/22 anonim ***** válasza:
82%
2 éves, hagyd már békén. Nem ugyanúgy fog viselkedni 2 évesen, mint 12 évesen. Az meg teljesen jó ha ebben az életkorban nem tanitod agresszióra, menjen arrébb, ennyi.
2024. jún. 25. 08:10
 5/22 anonim ***** válasza:
83%
És TE mit csinálsz, amikor a gyereket valaki bántja? Vársz, hogy megvédje magát???
2024. jún. 25. 08:15
 6/22 A kérdező kommentje:
Először is megvárom,hogy az anyja szól-e a gyereknek,hogy ezt nem kéne. Ha nem,mert volt ilyen is,hogy máshol beszélgetett és fel sem tűnt neki,hogy mit csinál a gyereke,akkor én rá szólok,hogy ezt nem szabad. Eddig odébb mentünk ez után,de már nagyon elegem van abból,hogy valaki állandóan be találja ő meg szegény csak áll és néz,hogy most mi van,mert nem csinált semmit.
2024. jún. 25. 08:23
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

2 évesen még nem olyan tudatosak. Pont ilyenkor rögzülhetnek helytelen magatartás minták.

2 évesen hagyja ott a másik gyereket, ebben a korban még nem tudnak együtt játszani, sőt még kiscsoportban sem elvárt az együtt játszás.

Majd ahogy idősödik megtanulja megvédeni magát.

Te sem szeretnéd, hogy bokán rúgjon, vagy lökdössön mert mondjuk nem akar hazamenni a játszótérről, pedig ezt akarod tanítani lökés = hagyj békén.

2024. jún. 25. 08:25
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

Hát komám, ha a játszótéren az én gyerekem te elkezdenéd fegyelmezni, lehet én löknék rajtad egy jót...

Milyen jogon szólsz rá te más gyerekére?

Odamész anyukához és megkéred nevelje meg a gyerekét...

Ha mindig őt találja be valaki, nem gondolod, hogy oka van?

2024. jún. 25. 08:29
 9/22 A kérdező kommentje:
Persze,nem szeretném,hogy verekedjen,ezt írtam is. Viszont a másik végletet sem szeretném ,hogy ő legyen az állandóan bántalmazott gyerek mert úgy is hagyja magát. A játékokat is bárki ki veheti a kezéből,mert hagyja. Van olyan anyuka aki rá szól a gyerekre ilyenkor,de van olyan is aki simán hagyja.
2024. jún. 25. 08:32
 10/22 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj,de ha nem figyelsz a saját gyerekedre,hogy mit csinál,mert fontosabb a trécselés,biztos nem hagyom,hogy csak úgy bele marjon az arcába,mert neki úgy tartja kedve. Ha megsértődsz ha nem. Nem gondolom,hogy oka van,nem csak őt találják be, ezt egy szóval se írtam. Egy másik anyuka kisfiát is úgy fellökte csak azért mert elesett és fel akarta segíteni,hogy beverte a fejét. És igen ő is rá szólt a gyerekre,mert akkor is trécselt ahelyett,hogy a gyerekére figyelt volna...
2024. jún. 25. 08:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!