Hogy lehet boldogulni két kicsi gyerekkel?
Idővel szeretnék majd egy másik gyereket (ha az első 3-4 éves lesz) de nagyon félek tőle. El sem tudom képzelni hogy oldanám meg ha most bele gondolok egy ilyen kicsi gyerek mint most a fiam rengeteg figyelmet igényel, hogy tudnék így a másikra is elegendő időt fordítani? Mikor az én testvérem megszületett én már 10 éves voltam így sokat tudtam segíteni anyámnak és nem is kellett már annyit pátyolgatni, de én nem szeretnék ennyi korkülönbséget az én gyerekeim közt.
Írjatok valami bíztatót anyukák akiknek két kicsi gyerekük van. Hogy lehet megoldani hogy mindenki megkapja amire szüksége van de közben te magad nem pusztulsz meg?
Nem mondom azt, hogy könnyű lesz, de mivel nagyobb korkülönbség lesz köztük ez már lehet egy könnyebbség. Egy 3-4 éves már óvodás, nincs állandóan veled otthon, ilyenkor tudsz kettesben lenni a picivel. Gondolom van párod is, egy újszülött téged igényel nyílván, de egy 3-4 évesnek már az apuka is sok mindent meg tud csinálni, illetve ha vannak nagyszülők. Meg hidd el ebben a korban valamennyit tud segíteni is, vannak gyerekek, akik ilyenkor kifejezetten szeretik, hogy ők a nagytesók, és sertepertélnek az anyával a pici körül.
És azt ne feledd el, rengeteg két gyermekes/több gyermekes anya van, te miért ne lennél képes rá?
Nálunk 2,5 év van köztük.
Az első 2 év gyerekjáték volt. Pedig egyedül voltam velük reggeltől estig, mamák nincsenek jelen az életünkben, apa meg reggeltől estig dolgozott.
Nekem akkor lett nehéz, amikor a kicsinél beindult a dackorszak. Kinyírta az idegeimet.
Nálunk tesómmal 5év van köztünk, már ez rengeteg, semmiképp nem akartunk 3nál több évet semmiképp nem akartunk.
3-4 év az nem is kicsi korkülönbség. Addigra a nagy oviba fog járni, egész nap babázhatsz békében. Délután meg próbálhatsz a nagyra fókuszálni inkább.
Nekem 3 van úgy, hogy 4 és fél év a korkülönbség a két széle között. Sosem görcsöltem ezen, hogy jut-e elég figyelem rájuk. Velük kell lenni, és figyelni kell rájuk, és akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!