Kezdődő agresszív, verekedős viselkedés 3 évesnél. Mit tegyek ?
Otthon különösebb probléma nincs a fiammal, okos, ügyes, többnyire szót fogad. Néha van olyan, hogy kiborul, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, pl ha akarata ellenére viszem őt fürdeni, akkor csapkodja, tépi a hajam. Pár hónapja elkezdte, hogy például ugrálóvárban a kisebbeket bántja, meglöki, lábuk elé fekszik, hogy eldőljenek. sarokba nyomja őket, vagy csak
nem engedi hogy csússzanak, pedig a kicsik nem kötnek belé, ő kezdeményezi a konfliktust. Olyan gyerekekkel kötözködik, akik még csak rá sem néznek. Persze figyelmeztetem őt, hogy okosan, óvatosan, ha tudom akkor megakadályozom, ha látom hogy valakit meglökni készül, de a vége mindig az, hogy megyünk haza, mert nem lehet vele bírni. Már félek bárhova
elvinni, mert félek, hogy kivel hol fog kötözködni. A nagyobb gyerekeket nem bántja csak a kisebbeket.
Szerintetek mit kellene tennem, hogyan fegyelmezzem, hogy ne legyen ilyen ?
A 11-es tök jókat írt.
Aki meg azt írta hogy a 3 éves gyerek olyat kapna meg az anyja is...hát te is szép példány lehetsz, jó mintát adsz át. Na meg aki hogy adja vissza az anyja. Milyen emberek vagytok ti???
Ki kell venni a helyzetből amikor elkezdi, ha bánt mást akkor rögtön odamenni, és elnézést kérni tőle...........fentebb a 11-es válaszoló leírta szépen, nem akarom ismételni. Többet én sem tudnék, a büntetésben nem hiszek, a példamutatásban annál inkább.
Biztos csodagyerekem van, de az enyém felfogja ennyi idősen, hogy nem bántunk másokat. Szépen nyúlunk a kutyához, a macskához, nem bántjuk a gyengébbet vagy a kisebbet.
És osztom annak a véleményét, aki megvédené a sajátját egy ilyen törpeterroristától. Előbb nevelni kellene, aztán közösségbe vinni.
Nem azt mondom hogy ne védje meg a szülő a gyerekét! Hanem azt hogy nem mindegy hogy hogyan. Az a nagy tanítás hogyha egy másik GYEREK bántja az enyémet én FELNŐTTKÉNT bántsam a másik GYEREKET? Aki nem mellesleg 3 éves.
Nem minden gyerek ugyanolyan. Nem minden gyerek olyan értelmes hogy első, második magyarázás után megértse, ezért is mondják hogy nem kell hasonlítgatni a gyerekeket. Ez nem csak a baba korra igaz. Alapvetően is egy gyereknek is van személyisége, ha az konkrétan erősebb mint a szülőé akkor annak a szülőnek eleve nehezebb dolga van. Vagy lehet épp a szülő nem megfelelő eszközzel akarja tanítani a gyerekét. Mert ugye nem mindig ugyanaz az eszköz kell a gyerekhez, ugye vissza tér az hogy nem mindenki egyforma ezáltal más és más nevelési eszköz javasolt. Természetesen mielőtt még az agresszív szülők itt megint kiforgatnák azt amit írok, természetesen kell nevelni.
Köszönöm a válaszokat, azért nem olyan rossz a helyet, ahogy páran írták, nem üti erőből a többieket, nem törpeterrorista, nem olyan agresszívra gondoltam, hogy elsöpör mindent maga elől. Nem úgy bántott kicsiket hogy sírtak, hanem egyszerűen csak odébb löki, de nem úgy erőből, hogy felfordul, hanem elnyomja, odébb nyomja. Lehet hogy a gyerek anyukája észre sem veszi, hogy történt valami, mert a kicsit nem reagálnak úgy rá, nem erővel csinálja. Más gyerekeket sokkal agresszívabbnak látok, lehet őket próbálja utánozni. Lehet túlozva írtam le, de ez nála csak kezdődő, azért kértem tanácsot, hogy megelőzzem, hogy tényleg törpeterrorista legyen. Addig nem fajulna, hogy engem kelljen megverned, kedves anyuka. Örülök különben, hogy ennyi ősanya van itt, hogy tökéletes gyereket neveltek és nem ütköztek nehézségekbe.
Köszönöm a hasznos válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!