Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kezdődő agresszív, verekedős...

Kezdődő agresszív, verekedős viselkedés 3 évesnél. Mit tegyek ?

Figyelt kérdés

Otthon különösebb probléma nincs a fiammal, okos, ügyes, többnyire szót fogad. Néha van olyan, hogy kiborul, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, pl ha akarata ellenére viszem őt fürdeni, akkor csapkodja, tépi a hajam. Pár hónapja elkezdte, hogy például ugrálóvárban a kisebbeket bántja, meglöki, lábuk elé fekszik, hogy eldőljenek. sarokba nyomja őket, vagy csak

nem engedi hogy csússzanak, pedig a kicsik nem kötnek belé, ő kezdeményezi a konfliktust. Olyan gyerekekkel kötözködik, akik még csak rá sem néznek. Persze figyelmeztetem őt, hogy okosan, óvatosan, ha tudom akkor megakadályozom, ha látom hogy valakit meglökni készül, de a vége mindig az, hogy megyünk haza, mert nem lehet vele bírni. Már félek bárhova

elvinni, mert félek, hogy kivel hol fog kötözködni. A nagyobb gyerekeket nem bántja csak a kisebbeket.

Szerintetek mit kellene tennem, hogyan fegyelmezzem, hogy ne legyen ilyen ?

2024. jún. 22. 19:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ez határfeszegetésnek indult, és nem jelezted egyértelműen, határozottan, hogy itt határ van, ezt nem lehet. Nem engedheted neki, hogy a hajadat tepje es ütlegeljen, ha feszült. Lehet indulat, lehet harag, az oké, de nem vezetheti le máson.

A kicsiket meg szerintem azért bántja, mert rajött, hogy ez mókás, és te megintcsak nem jelezted neki egyértelműen, hogy ezt TILOS. Gondolom, ott toporogsz és idegesen magyarázod neki, hogy Gusztika, nem szabad, ez csúnya dolog. Ne haragudj, de ez egy háromévesnek olyan, mint a semmi. Ennyiből ő azt erti csak, hogy ezt tulajdonképpen lehet csinálni, nincs következménye. Annyi esze meg ugye van, hogy a nagyokat ne bantsa. Sürgősen el kell kezdeni ezt leállítani, mert ez nem csak annyi, hogy tenyleg utálni fogják az oviban, hanem kimondottan veszélyes is. Ha ilyet latsz tőle, azonnal kiveszed a helyzetből, és először a kisgyerekhez fordulsz: jól vagy? Minden rendben? Ne haragudj. Ettől már megszeppen, hogy akkor itt most nem is ő a lényeg, hanem a kicsi. Majd hozzá fordulsz, es szigorúan, nem cukiskodva, nem gügyögve annyit mondasz, hogy most, mivel ilyet csinalt, 3 percig itt kell állnia veled, utana visszamehet, de ha meg egyszer bánt egy kisgyereket, indultok haza. Es TENYLEG indultok, mert hidd el, világra szóló hiszti lesz, de ne engedj. Es legközelebb se. Ez nagyon fontos. Okos gyerek, le fog erről szokni, csak tényleg határozottnak és következetesnek kell lenned.

2024. jún. 23. 06:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
"Okosan, óvatosan" ez egy háromevesnek SEMMIT nem jelent. Olyan, mintha nem mondanál semmit. Neki köbetkezmenyre van szüksége. Ha bántasz valakit, jössz kifele. Es akkor tenyleg. Mondjuk amíg ilyen veszélyes a gyereked, nem engedném be olyan helyre, ahova nem tudok utanamenni, mert nekem kell fizikailag elhozni a kicsiktől, akiket bánt. Csak jatszótér vagy ilyesmi, amíg meg nem tanulja, hogy ilyet nem lehet.
2024. jún. 23. 06:55
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

3 percig? Komolyan ilyet mondasz egy 3 évesnek, aki nincs tisztában az idő fogalmával? Illetve a memóriája sem olyan jó, hogy visszaemlékezzen napokkal ezelőttre és ott összekapcsolja egy eseménnyel. Ezért fog ez még 100x megismétlődni és ezért kell majd 100x elvinni a játszótérről, miközben ellenkezik.

Szerintem nem szórakozásból csinálja és mivel még nem verte meg senki, azt sem tudja, hogy a nagyobbakkal nem kekeckedünk. Hisz téged is bánt, amikor feszült/nem tetszik neki valami. Én valami pótmegoldás javasló könyvet vennék, ami javasol, mit tegyünk, ha valami nem tetszik.

Nem írtál arról, mit mond a gyerek, miért csinálja(ez a miért korszak eleje). Egy átlag 3 éves viszonylag sokat beszél és képes elmondani a dolgokat.. jól sejtem, hogy a tiéd pár szót, egy két rövid mondatot tud csak mondani? Talán ez is gond lehet, hogy érezni, felfogni már sokat tud, de elmondani, hogy kifejezze magát, az érzelmeit, megoldani a dolgokat már keveset..

Mindenképp megfogod a kezét, rászólsz és kiülteted.. én nem kérnék olyat egy 2 évestől, hogy ne haragudjon, pláne ha nem én bántottam..mondanám, hogy sajnálom, hisz tényleg sajnálom, hogy ez történt, aztán kiülünk és igyekeznék felkelteni az együttérzését a gyerek iránt(lelkiismeretfurdalásra hatnék) az enyémnek, hogy még olyan kicsi, megsérülhetett volna és az mivel jár. Aztán megkérdezném miért tette, ha még nem beszél, próbálnám elmondani, mi történhetett(pl hogy elveszi tőle a játékot? Előzőtt?) és hogy ezt hogy kell megoldani és senkit sem bántunk. A hajtépésnél és erősen lefognám a karját és mondanám, hogy "nem, ez fáj", amíg el nem enged. Aztán: "komolyan bántani akarsz? Azt szeretnéd, hogy fájjon nekem? Azért, mert elviszlek fürdeni, ami jó neked? Tiszta leszel tőle és nem leszel beteg és én szeretném, hogy jól legyél és sokáig élj!"

Szerintem ha tud beszélni rendesen, beszélj vele, ha nem nagyon tud, akkor pedig ez idegrendszeri zűr lesz és nincs sok ráhatásod.

2024. jún. 23. 07:46
 14/25 anonim ***** válasza:
55%
Mindenképpen fogd szigorúbban, mielőtt életreszóló traumát okoz egy kisebbnek :( oviba jár már? Ott nem fordul elő ilyen?
2024. jún. 23. 08:13
 15/25 anonim ***** válasza:
37%
Ha az én gyerekemet bántaná a tiéd,tuti olyat kapna tőlem amit sose felejt el :D De nyugi,te is.
2024. jún. 23. 09:03
 16/25 anonim ***** válasza:
53%

Nem 1-1,5 éves gyerekről beszélünk!

3 évesen miért nem érti hogy óvatosan és nem szabad???

Valami ott nagyon el van baszarintva

2024. jún. 23. 10:41
 17/25 anonim ***** válasza:
37%
En a helyedbe amikor teged tep vagy utoget vissza csapnek neki hogy tudja hol a.helye. Olyan helyre ahol van masik gyerek ugy mennek vele hogy elmondom neki ha nem birsz viselkedni egybol hazamegyunk sarokna all es 1 hetig nincs semmi. Nevelni kell. Nem azt mondom hogy verd meg de az anyjara apjara nem emelhet kezet. Ezert nekem a kezemet tortek volna el
2024. jún. 23. 11:17
 18/25 anonim ***** válasza:
76%

13, az empátia leghamarabb 5 éves korban kezd kialakulni. Nem tudsz egy 3 evesre azzal hatni, hogy a másiknak fáj meg rossz, egyszerűen nem képes megérteni, es nem azért, mert buta, hanem mert még csak 3 eves es nem tart ott.

Én is a kiülést mondtam. 3 percet azért, mert a szakemberek szerint az ilyen kiültetést mindig kb annyi percig érdemes tartani, ahány éves a gyerek. Olvass utána. Nem is kell neki mondani, hogy 3 perc, csak addig kint tartani.

Azért kérünk elnézést a 2 évestől, mert példát mutatunk.

2024. jún. 23. 12:41
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"komolyan bántani akarsz? Azt szeretnéd, hogy fájjon nekem? Azért, mert elviszlek fürdeni, ami jó neked? Tiszta leszel tőle és nem leszel beteg és én szeretném, hogy jól legyél és sokáig élj!"

Ebből egy hároméves semmit nem ért, főleg amikor sír es zaklatott. Le kell fogni a karját, mondani, hogy "nem!" Ennyi. Semmiféle hegyibeszédnek nincs értelme ebben az állapotban. De annak, amit te leírtál, egy 3 éves még nyugis állapotban se értené a felét sem. Nem kell magyarázni, nem húzhatod a hajamat SOHA, és kész. "Értem, hogy dühös vagy, de a hajamat NEM húzhatod." Ennyit erdemes mondani.

2024. jún. 23. 12:47
 20/25 anonim ***** válasza:
47%

Hogy a viharba ne értené 3 évesen hogy fáj a másiknak ha üti? Nem hülyék csak gyerekek szokták mondani...

Miért ne értené meg? El kell neki magyarázni, ha nem fogyatékos akkor 3 évesen majdcsak megérti már

2024. jún. 23. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!