Kezdődő agresszív, verekedős viselkedés 3 évesnél. Mit tegyek ?
Otthon különösebb probléma nincs a fiammal, okos, ügyes, többnyire szót fogad. Néha van olyan, hogy kiborul, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, pl ha akarata ellenére viszem őt fürdeni, akkor csapkodja, tépi a hajam. Pár hónapja elkezdte, hogy például ugrálóvárban a kisebbeket bántja, meglöki, lábuk elé fekszik, hogy eldőljenek. sarokba nyomja őket, vagy csak
nem engedi hogy csússzanak, pedig a kicsik nem kötnek belé, ő kezdeményezi a konfliktust. Olyan gyerekekkel kötözködik, akik még csak rá sem néznek. Persze figyelmeztetem őt, hogy okosan, óvatosan, ha tudom akkor megakadályozom, ha látom hogy valakit meglökni készül, de a vége mindig az, hogy megyünk haza, mert nem lehet vele bírni. Már félek bárhova
elvinni, mert félek, hogy kivel hol fog kötözködni. A nagyobb gyerekeket nem bántja csak a kisebbeket.
Szerintetek mit kellene tennem, hogyan fegyelmezzem, hogy ne legyen ilyen ?
Ha máshol elkezd agresszívan viselkedni, AZONNAL hazaviszed, nincs szórakozás. Rövid idö alatt megtanulja, vagy normálisan viselkedik, vagy nincs játszótér vagy hasonló hely.
Meg otthon se engedd, hogy téged csapkodjon - ezt idöben le kell állítani
Azért ne feledjétek el hogy egy 3 éves gyerekről beszéltek aki feszegeti a határokat.
Meg kell neki tanítani mit lehet és mit nem. Én nem vagyok a büntetés híve. Sok-sok beszélgetés, színjáték, szerepjáték, rajz stb. És persze ha úgy kezd viselkedni, akkor közbelépni, ha olyat csinál. Megbeszélni vele hogy oké most akkor elmegyünk mert így nem viselkedünk emberekkel. És ezt annyiszor amennyiszer csinálja.
Basszus 3 évesen tépi a hajad mert nem akar fürödni?
Elég gyorsan kezdeni kellene vele valamit mert az óvodában ki fogják útálni...volt ilyen gyerekhez szerencsénk. Szerencsére sokan felléptünk és átíratták a gyereket máshova.
Te vagy az anyja, veled meg normálisan.
Legyél következetes mert ha egyszer ráhagyod tudni fogja hogy ő a főnök
Otthon minden rendben vele többnyire, ha erélyesebben rászólok, amikor rosszalkodik, akkor helyrerázódik. Mindig mondom, hogyha jó evő gyerek lenne akkor ,,tökéletes,, gyerek lenne, mert eddig olyan gondtalan volt vele, egy kisangyal volt. Mostanában kezdődtek ezek a gondok. A hajtépést is mostanság kezdte, persze leállítom, de nem tudom semmihez kötni, hogy mi váltott nála ki ilyen viselkedést.
Első körben online felületen kérek tanácsot, persze ha nem tudunk változtatni, akkor oldom tovább.
Ez meg hogy sok gyerek között totál bepörög, elmegy az esze, ez nekem új, sosem csinálta ezt, mindig inkább ölelgette a gyerekeket, meg puszikat osztogatott. De az lesz, hogyha ezt csinálja, első figyelmeztetés után megyünk haza.
Biztos nem történt semmi? Apróság sem, ami mondjuk neked az de neki nem?
De ha nem is történt semmi, szerintem ha kitartó vagy akkor ezt helyre lehet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!