Mennyire árt a sok cukros étel, csak én reagálom túl?
Kereteket kell szabni, nem kaphat meg mindent kontroll nelkul a gyerek.
Nem kell tiltani, az se jo, de ha mar most karos etkezesi szokasai lesznek, akkor ennek kesobb szornyu kovetkezmenyei lehetnek. Nem tanulja meg a merteket, a normalis etel helyett is csak a hulyeseget valasztja, egeszsegugyi problemai lehetnek es stb.
Itt meg a masik baj az, hogy amit kiejt a szajan, azt apuka rohan megvenni. Akaratos kis zsarnokot neveltek belole, akinek mindig minden azonnal kell es megszokja, hogy meg is kapja.
Nyilvan ez a mentalitas az egesz eletere ranyomhatja a belyeget.
Szerintem te gondolod jol amugy, mertekletessegre kell nevelni a gyereket. Nalunk meg csak 1 eves a kisfiam, nem igazan resze az eletenek a cukor, de en is valami ilyesmit terveznek. Kaphat, de mertekkel.
Hát amit leírsz, az tényleg túlzás. Beszéljétek meg a férjeddel, hogy mit miért szeretnétek, és hogy ne egymás ellen feszülés legyen, hogy ő bevágódjon, meg téged "lejárasson" a gyerek előtt, hanem tényleg közösen kidolgozni egy rendszert, amiben mindkettőtök érvényesülhet. Én a magam részéről nem tartom ördögtől valónak az édességeket, de azért valóban könnyű túlzásba esni. Az én lányom is 4 éves, botrányos, hogy az oviban alapból mennyi édességet kapnak, eleve a menü részeként, na meg kb minden hétre jut egy-egy szülinap, akkor is torta meg cukorkák meg behoznak a szülők mindenfélét, és persze sosem fogy el egy nap alatt, szóval napokig adagolják nekik az oviban a már meglévő édes ebédek után is, na meg utána egy-egy húsvét meg Mikulás és karácsony és gyereknap és mindenféle anyámkínja, hát szóval eleve rengeteget kap. Ha itthon én nem adnék neki, szerintem az a mennyiség, ami a "gyerekkorhoz tartozik" az már ennyiből meglenne. De persze itthon is délután ebben a nagy melegben egy-egy fagyi lecsúszik, télen külön program kürtőskalácsokat kóstolgatni, arról nem is beszélve, amikor közösen sütünk egy-egy sütit, mert hát mégis csak 4 éves, ez egy szuper tevékenység, szereti ő is és én is.
Szóval nálunk az a megegyezés, hogy napi 2 édesség fér bele. Ő osztja be, hogy az a kettő az mikor és mi legyen, de a limitet csak kivételes napokon lépjük túl (pl szülinap, családi rendezvény, ilyesmi). Az édességbe beletartozik az ovis desszert is, ezért a napi 2, mert ha csak 1 lenne, akkor pl olyan napokon, amikor grízes tésztát kaptak ebédre (hurrá.. éljen a közétkeztetés a rendkívül tápláló és egészséges menükkel, ugye), akkor utána nem mehetnénk el technikailag fagyizni meg ilyenek, szóval érted :D De így meg ez egész jól bevált. A gyerek is ismeri a szabályt és számolgatja nap végén, hogy mit és mennyit evett, és ha belfér még egy édesség, akkor nagyon lelkesen, csillogó szemmel behajtja rajtunk a nap végén. De ez még mindig jobb, mint ami volt ez a szabály előtt, hogy amit te is mondasz, kb semmit sem evett, csak a húsvéti csokidömpinget. Ez nekünk így bevált. A férjeddel meg beszélj, hogy a cukorbetegségnek nagyon is megágyaz azzal, ha nem szab határt az édességeknek.
A férjed fogyatékos.
Ha a gyerekem nem evett volna rendesen, biztos nem kapott volna édességet.
Kapott, így most 5 évesen 30 kg (nem csakédesség nálunk a baj, nagy adagokat is eszik) le van tiltva minden édességről, szerencsére jól viseli, heti 1x kap fagyit vagy valami kis nasit
Én nem vagyok az édesség ellen de a férjed túlzásba esik.
Játékból torta?
Ilyet normális ember nem csinál.
Itt nem csak azzal van a baj, hogy a férjed tömi a gyereket édességgel, hanem elkényezteti....
#6 az nagyon durva. 4 éves kisfiam fele annyi kg, mint a tiéd.
Nincs valami betegsége, ami miatt ennyire hízik? Vagy egész nap eszik?
Ahogy írták: pl. uzsonnára keksz vagy valami hasonló. Én nem vagyok édességellenes, de itt az a gond, hogy az apjától mindent azonnal megkap. Semmilyen kontroll nem fog a gyerekben kifejlődni.
Játékból lehet csinálni egy játéktortát. Vagy rajzolják le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!