Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is rendszeresen érzi...

Más is rendszeresen érzi magát iszonyú rossz szülőnek?

Figyelt kérdés
Én sajnos sokszor. Úgy érzem, hogy minden egyes napba 100%-ot teszek, mégsem vagyok jó anya. Egy 10 hónapos és egy 3,5 éves gyerekkel vagyok itthon. A naggyal 3,5 éve tulajonképpen minden nap folyamatosan együtt vagyunk és szerintem már ez megy a kapcsolatunk rovására. Sokszor összeveszünk, nem tudok már minden nap új játékot, izgalmas programot kitalálni, ráadásul mióta a kistesója megszületett, a kettesben töltött bensőségesebb pillanatoknak is lőttek. A kicsi nagyon anyás, így olyan sincs, hogy én lennék a naggyal, férjem a kicsivel, mert akkor csak kínlódik, hogy engem akar. Plusz ugye a legnagyobb probléma a kialvatlanság. 3,5 éve nem aludtam át egy éjszakát sem, a kicsi rengetegszer ébred, hulla vagyok, türelmetlen vagyok, nincs energiám. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ilyen küzdelmek minden családban vannak? Vagy én tényleg nagyon rosszul csinálom?

jún. 17. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Küzdelmek vannak, rossz napok vannak, szar döntések is vannak, de az a szent meggyőződésem, hogy elég jó anyjuk vagyok a gyerekeimnek, 16 éve nem múlik.
jún. 17. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül. Nekem csak 1 gyerekem van. 2,5 éves. Mostanában beütött a dac és néha nem könnyű vele türelmesnek maradni. Főleg munka mellett amikor csak arra vágyom hogy nézzek ki a fejemből mert faradt vagyok. Ráadásul betegség betegség hátán ment egész évben. A végén már azt se tudtam jól kezelni mert idegesített hogy soha nem érünk a végére

Én is rendszeresen érzem hogy lehetnek türelmesebb, játékosabb,

lazább, kedvesebb.

Sokszor van bűntudatom ha éppen úgy szólok hozzá. Ezen szerintem mindenki átesik akinek gyereke van.

2 gyerekkel meg pláne nem egyszerű. Nekem mindig azt mondták hogy ha bűntudatod van akkor már nem lehetsz szar anya.

jún. 17. 21:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább úgy mondanám nem jó a logisztika.

Egyáltalán nem vagyok híve annak hogy szakítsuk el a gyereket az anyjától. De az apa is apa. Mit jelent az hogy kínlódik? Ha egy kicsit nyeszereg vagy egyéb az azért nem vészes. A másik honnan tudod hogy kínlódik? Ott vagy amikor vele van? Lehet az a baj. Vagy apuka túloz? Amikor elmentem sírt szegényem, és itthon csak ült az apja ölében, szerintem kicsit stresszelt. Azóta már 2-3x voltam távol és tök jól elvoltak. Ha itt vagyok én is, akkor általában jön hozzám a kislányunk, ha kimegyek akkor azért elvannak, de ha nyitva az ajtó megintcsak jön hozzám. Azért írom mert a gyerekek babák máshogy viselkednek helyzetekben, akkor is ha anya ott van akkor is ha nincs.

De a 3.5 evéssel kéne együtt töltött KÜLÖN idő hogy érezze hogy ott vagy. Nem azt mondom hogy a 10 hónapos már olyan nagy baba, de azért ő már eltud lenni apával is. Kicsi lépésekben kezdjetek, először legyen pl 5-10 perc aztán ezt szépen növelni. Amikor elmész akkor mindig mond neki hogy most elmegyek, de hamarosan visszajövök. És akkor következőleg ugyanez a szöveg, csak egy tudod-dal a végén(nekem ez segít a lányomnál).

Bízz a férjedben, hogy képes rá. Nálunk is nehezen indult be, de azért már tud vele mit kezdeni.

Azért (is) rossz a kapcsolatod a 3.5 évessel mert úgy érzi hogy őt elhanyagolod ami így is van. Igen baromi nehéz, elhiszem, de dolgozz az időbeosztáson mert nagyon sokat segít. Nekem sem ment egyszerre sőt még nem is végeztem. :') de már megvan pár dolognak az ideje amikor csak az van és tényleg könnyebb. Miért van otthon folyton a 3.5 éves gyerek? Óvodás nem?

Az éjszakára nincs ötletem, nekem jó kisbébit dobott a gép. A legtöbb eddig 5-6 kelés volt, de az átlag az 1-2. Fogzás miatt kel olyan sokszor vagy valami más baja van? Esetleg úgy kivitelezni hogy egy-egy éjszakát átvesz apuka? Ha anyatejes akkor svédpohár vagy valami. Sok olyat olvastam hogy apukánál kb egyszer sem kelt fel, anyukánál folyamatosan a baba. Hátha nálatok is beválik

Nagyszülők esetleg vannak? Nagy segítség tud lenni ha van.

jún. 17. 21:35
 4/8 A kérdező kommentje:

A kicsit eddig háromszor hagytam itthon, egyszer a nagyot vittem el közös programra, kétszer orvoshoz mentem- addig sírt torkaszakaszából, ameddig haza nem értem. Így sem a férjem, sem a szüleim nem vállalják be. Délelőttönként még szudizik egy fél órát, olyankor szinte mindig a naggyal játszom, olvasunk, rajzolunk stb. Éjjel sem tud visszaaludni az apukájával, addig sír, ameddig nem megyek oda én.

A 3,5 éves szeptemberben kezdi az ovit egyébként.

Én néha úgy érzem egyébként, hogy engem cserben hagytak. Hogy én egyedül nem tudok egyszerre a 2 gyereknek mindent megadni, segítséget meg alig kapok. És a férjem mindig a naggyal akar lenni, mert tart a kicsitől, hogy sírni fog. De ez az eltávolodás annyira bánt. Kezd egyre apásabb lenni, pedig én is annyira szeretnék vele időt tölteni!

jún. 17. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Napi csak 1000x érzem magam szaranyànak. Pedig màr 9 èves a gyerekem.
jún. 17. 22:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy trükk, ami ebben a korban működött a fiamnál: nem én mentem el, hanem őt vitte el valaki babakocsival. Utöbbit simán vette, ha én mentem el ordított.
jún. 17. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Én úgy vagyok vele, hogy ember vagyok, hibázhatok. A gyerek meg kibírja. Apróságokról van szó természetesen. Nem teszem tönkre az idegrendszerem. Magamra is vigyázok,nem csak rá.
jún. 18. 08:47
 8/8 anonim válasza:
Mind az apukának, mind a nagyszülők ék ki kellene venni a részüket és nem csak téged zsarolni azzal, hogy jajj sírt a kicsi. Ha gyakrabban lennének vele egyedül, amíg te szusszansz a naggyal, vagy uram bocsá magadban elmész 20 percre vagy fél órára, akkor megszokná a baba is és a felügyelők is ... Nekem is csak a nagyot vállalta be a férjem, apás is lett a pici megszületése után.
jún. 20. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!