2 év körüli gyerek mellett mennyit megy a TV? Mármint nem mese, hanem mondjuk film, híradó, ilyesmi?
Nagyon kevés igényünk van a tv-re, így már azon is gondolkodtunk őszintén szólva, hogy lemondjuk a szolgáltatást. Filmbe nem kezdünk bele mellette, nem is csak miatta, értelme sincs, úgysem tudunk odafigyelni. Napközben egy-egy youtube videót hallgat végig max, amit én a háttérben (telefonon) nézek, amikor ő éppen játszik, de ennyi.
Én az egészséges határok híve vagyok. Szerintem ezekkel az eszközökkel együtt élünk, nem akarom teljesen kizárni az életéből, de azt sem tartom egészségesnek, ha állandóan van valami háttérzaj, villogás, stb.
Viszont nekem van nagyon korai élményem, amikor gyerekként a szüleim Vészhelyzetet néztek mellettem. A jelenetre már nem emlékszem, valaki meghalt, illetve 6-8 éves lehettem már, de az rémlik, hogy nagyon megviselt, napokig beszélgettek velem anyuék, hogy helyreálljon a lelki világom, így én nagyon odafigyelek arra, hogy pl. erőszakos jeleneteket, vagy egyéb olyat, ami traumatizálhatja, ne lásson. Bár jó kérdés hol a határ... Ha mondjuk megnézzük esetleg az esti híreket, az elejét (ahol a balesetezett, leszúrta, megölte, eltűnt, agyonverte, stb. rész megy) sosem szoktuk. Az én lelkemnek sem hiányzik ez, bár már lassan engem is traumatizál a gazdaság/politika is utána, szóval inkább mi sem nézzük. :D
Ha velem van akkor ki van kapcsilva a tv, de ahogy apa beteszi a lábát már nyomja is be, kb levegőt nem tud tv nélkül venni.
5 éves van, hogy ott ragad a tv előtt van, hogy játszik, én ilyenkor csalogatom ki biciklizni, kb ezért vagyunk kint amikor csak tudok.
Van hogy néz egy hosszú mesét, mi akkor szundizunk, mert ennyi a nyugi.
12 vagyok 2 évesen is ez volt, kivéve akkor még nem volt hosszú mese nézés, és kint éltünk az udvaron és az utcán, csak ne a tv előtt gubbasszon.
Van olyan gyerek akit nem érdekel a fiam tátott szájjal bambul közben.
Amíg vágom a lábkörmét, addig megy a Peppa malac, az kb 5 perc.
A férjem sajnos nagyon szeret nézni mindent ami sport. Eddig a bicikli ment, most a foci. De mindig rászólok, és akkor nézi mondjuk tableten vagy a másik szobában, de nyilván az is valamennyire behallatszik.
A zenét nagyon szereti, szoktam neki berakni tévére (youtube). Direkt olyat, aminek nincs klipje. Viszont így is mennek közben a reklámok, azokra mindig felkapja a fejét.
Nehéz nekünk ez a tévé nélküliség, nálunk gyerek előtt mindig szólt háttérzajnak.
Utolsó, miért szólongatod a férjedet? Ő nem gyerek, nem a te engedélyed kell, hogy tvzzen. Miért heréled ki? Egyébként is sport. Abba mi rossz van? De ez a raszolok..... Mint egy hülye gyerekre komolyan. Borzasztó milyen hazassagok vannak.
Nézted a meccset este Pisti? Ja csak a tableten, mert az asszony nem engedte hogy tvn nézzem
Azért, mert felelősséggel tartozom a gyerekünkért, akit mellesleg ő akart jobban. Mielőtt bevállaltuk, megbeszéltük, hogy nem fogunk mellette tévét nézni, mert tudjuk, hogy rosszat tesz neki. Én erős vagyok és betartom, pedig krva unalmas sokszor itthon. Ő (ebben) gyenge, és csak bekapcsolja. Úgyhogy ja, rászólok, mert nem ebben állapodtunk meg. Nem kell tableten néznie, be tud vonulni a hálóba ahol egy ugyanolyan fullos tévé van, csak akkor nem tud egyszerre gépezni ÉS tévézni. Mialatt én ugye kint szórakoztatom a gyereket. Tényleg nagyon szar dolga van szegény zuramnak. Ami igazán érdekli, arra bemegy, pl ma a focira (nagyon megérte...). Ami meg csak háttérnek menne a WOW mellé, azt igenis nyomja ki, mert engem is idegesít ahogy zúg a lelátó, a gyerek meg rátapad a tévére, márpedig az én gyerekemből nem fog kis zombit csinálni.
A sport ugyanúgy villódzó képernyő, mint bármi más. Rosszat tesz a gyerekek idegrendszerének, felpörögnek tőle, rosszabbul alszanak, agresszívabban lesznek, figyelemzavarosak. Tök mindegy, hogy sport vagy más. Pláne esti órakban nem szabad nézetni velük. Ha sportszeretetre akarja nevelni a gyerekét, akkor vigye ki mozogni a játszóra kanapén tespedés helyett.
A házasságunk amúgy fasza, annak ellenére hogy idegesít ez a sportnézési mániája. A szólongatni meg azt jelenti, hogy hívni, nem azt, hogy rászólni. A heréit nem bántom, inkább kényeztetni szeretem.
Rosszat tesz a gyerekek idegrendszerének, felpörögnek tőle, rosszabbul alszanak, agresszívabban lesznek, figyelemzavarosak. Tök mindegy, hogy sport vagy más.
Aha, mond ezt a gyerekeimnek akik teveznek, nem is keveset
Soha nem aludtak rossszul, nem voltak tőle megvadulva, és nem figyelem zavaros egyik sem.
Azért ne legyünk mar alszentek.
Az én gyerekeim nem debilek azért mert teveznek, szerencsére .
Ahogy sok más 1000 gyerek sem.
Nem én mondom, hanem gyerek pszichológusok, évekig tartó tanulásra, meg kutatásokra alapozva. Nem fogok linkelgetni, mert ha érdekel, akkor 1 perc google kidob vagy 100 találatot. Nyilván téged nem érdekel. Ez olyan, hogy a cigi sem feltétlen és nem azonnal okoz rákot, mégsem dugom a gyerek szájába.
Én sem akarom örökre tiltani a tévétől, de a kérdésben 2 év körüliek szerepelnek, az még bazi kicsi, gondolom a tieid idősebbek (ha már megállapítottad hogy nem "debilek"). 2 év körülieknek 0 képernyőidő ajánlott. Ezt sajnos nem is sikerül betartanunk, de igyekszem. A sok más ezer gyerekről meg annyit, hogy folyamatosa egyre több sni-s gyerek van. Ami persze bármit is jelenthet, és nyilván rengeteg faktor szerepet játszik ezeknek a kialakulásában. Na, ebből a rengetegből az egyik a képernyő.
Amiket írok, azok ma annyira basic közhelyek gyereknevelésben, mint pl hogy nem szabad a babát járókába rakni, vagy ilyesmi. Furcsa, hogy valaki itt böngészget és még nem hallott róla.
Nálunk pont azért lett betiltva 5 óra után a TV nézés, mert totál felpörgött tőle este a fiam és alig akart elaludni. Délelőtt van mese nézés (Youtube reklám nélkül), meg ha felkelt a délutáni alvásból egy rövid valamit nézhet.
Mi nem nézünk TV-t mellette, csak a Forma 1-t, de az nálunk társasági esemény, jönnek a haverok és inkább velük van elfoglalva vagy játszik valamit. Este amikor már alszik akkor szoktunk nézni filmet, sorozatot a férjemmel valamelyik streaming szolgáltatónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!