Mi a legaranyosabb (legviccesebb) dolog amit mondott a gyereketek és szakadtatok a röhögéstől?
Mama: Kisfiam ne menj ki az udvarra, mert tiszta habarica (sár) minden
Kisfiam: mama én nem ismerem csak Barta Icát és Győrfi Icát, Habar Icát nem.
Kislányunkba elég erőteljesen belesulykoltuk, hogy a járdán szabad csak menni, mert az úton az autók közlekednek. Nagyon szépen szót is fogad. Minap sétáltunk, apja és papája előrébb, mi hárman (mama is) hátrébb. Apja a kereszteződésnél át akart menni a másik oldalra (falu egyébként, szóval keskenyebbek az utcák) és ehhez már le is lépett az útra. Erre a lányunk a kétévesek fontosságtudatával kiabált neki:
- Apa! Út! Te-te! (ezt olyankor mondjuk, amikor vmi rosszaságot csinál)
Nem beszél még sokat, úgyhogy szakadtunk a nevetéstől...:)
2 éves kislányom az orvosnál (teli volt a váróterem) jó hangosan megszólalt miközben puszilgattam:
-anya, rádférne egy tictac mert büdös szád!
Előtte természetesen a Shrek-et nézte.
A kicsi nálunk nem akart elkezdeni beszélni, már két éves is elmúlt, de az anya, apa-n kívül nem mondott semmit. illetve valami érthetetlen halandzsát, ha kérdeztük, ami még csak nem is hasonlított a magyarra. Egy nap a 4 éves, halgatta, figyelt, aztán felkiáltott:
'Anya, rájöttem a Zalán horvátul beszél.'
És amikor elkezdett végre beszélni, azt mondta:
'Figyeld, már nem is beszél horvátul. Na mit szólsz?'
Öcsém kábé 4-5 éves lehetett, és - mint mindenkinek ilyen korban- az oviban volt egy jó nagy szerelme.
Egyszer jön haza az oviból, hazaérnek anyával, nagyon komolyan odaáll anya elé, és a szemébe nézve megmondja az igazságot:
- Anya, innentől kezdve nem te leszel a feleségem, hanem a Bianka.
Most ezzel szoktam őt cikizni (most 10 éves), és mindig letagadja az egészet.
Három éves leánykánk:
-Majd ha nagy leszek, én is apa felesége leszek!
-kötélhártya gyulladásom van. (kötőhártya)
4 éves lánykám az óvodai családlátogatás alkalmával:
-anya, ilyen tiszta még sose volt a lakás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!