Miért rázza a fejét jobbra balra?
Figyelt kérdés
Van egy közeli ismerősöm, és van egy 5 éves fia. A gyereknek baj van az idegrendszerével (kihagyta a kúszás-mászást ami miatt valamilyen idegpálya nem kapcsolódott össze) ami miatt hordják már 3 éve pszichológushoz és gyógytornászhoz. Abból vették észre hogy valami nincs rendben, hogy 3 évesen még aligha beszélt, hiperaktív. Első évben fejlődött, kezdett rendeződni a helyzet. Azonban idén egyre rosszabb a gyerek viselkedése, mindent csinál amit nem szabad, nem hallgat senkire, nagyon sokat hisztizik, és egy furcsa dolog még hogy elkezdte rázni a fejét jobbra balra. Akár szaladás közben, akár ülés közben, akár játszás közben. Néha elő fordul hogy előre-hátra is rázza a fejét de inkább a jobbra-balra jellemző. Amit még észrevettem, mikor náluk voltam hogy a tavaly már szépen kezdett beszélgetni velem is a gyerek. Az utóbbi időben ha hozzá szólok, vagy bárki, olyan sokszor mintha meg sem hallaná, csak rázza a fejét akkor is jobbra balra. Legalább 5x kell valamit mondani neki/kérdezni tőle. A kérdésem az lenne még hogy kell-e jelezni ezt a pszichológus vagy a gyógytornász felé? Ugyanis az anyuka nem gondolja úgy hogy ez baj lehetne.. bár nekem nagyon furcsa mert én ezt visszamaradásnak látom.2024. máj. 31. 05:58
11/12 anonim válasza:
Védőnő, gyerekorvos se küldi? Hihetetlen.
12/12 A kérdező kommentje:
Védőnő nálunk nincs. Gyerekorvoshoz nem vitték ilyen problémával.
2024. máj. 31. 13:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!