Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 10 perc alatt hat a Daedalonet...

10 perc alatt hat a Daedalonetta kúp?

Figyelt kérdés
Kikakilta a lányom...
2024. máj. 30. 18:54
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Ti vagytok gázak. Ismeretlenül ítéltek és okoskodtok. Remélem, élveztétek legalább.

NEM a gyerekről írtam ki kérdést,hanem a kúpról!!!

A gyereket majd rendezem,köszönöm.

2024. máj. 30. 22:52
 22/30 anonim ***** válasza:
34%
Kicsit off kérdés, de mi a helyzet azóta? Bent maradt a víz?
2024. máj. 30. 23:25
 23/30 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos ennyi idő alatt nem tudott rendesen felszívódni a kúp.

Hivatalosan 8 éves kor felett orvosi szempontból már nem számít gyereknek, de persze ez függ a testméreteitől is. Egy pici gyermek hamar kiszárad mert hiába pici a teste, annál nagyobb a testfelszíne, nagyobb mennyiségű víz van a szervezetében és nagyon érzékenyek minimális megingásra is. Ellenben viszont nagyon jól reagálnak a terápiára és nagyon szépen regenerálódik a szervezetük.

Amikor én elkaptam a hányás hasmenéses vírust én 14 éves koromig az esetek 80%-ában kórházban kötöttem ki, mert semmi nem állt meg bennem. Ez is nagyon egyénfüggő. Nincs két egyforma szervezet, van akit felnőtt korában is infúzióra kell kötni.

Az a lényeg, hogy a kiszáradást megelőzzük. Magát a hányást hasmenést megszűntetni nem lehet amíg ki nem jön minden, mert ez egy reakció a szervezettől amivel eltávolítja a baktériumokat, vírusokat a szervezet. Aminek ki kell jönni annak ki kell. Viszont ennek az a hátránya, hogy közben vizet és elektrolitokat veszít a szervezet amit meg pótolni kell. Ha sikerül az elvesztett folyadékot vissza pótolni akkor nincs gond. Ha annyira sűrű a hányás hasmenés, hogy ez elégtelen akkor kell hasfogót vagy hányás csillapítót adni (Daedalon/Cerucal), hogy ez megfogja annyi időre a hányást amíg a szervezetbe sikerül folyadékot vissza pótolni.

Ha már ez sem segít akkor kell kórházba menni. Ugyebár a baktériumok, vírusok vizelet útján is tudnak távozni. A kórházban megkapja az infúziót, kap bele Cerucalt, és ez úgy működik, hogy a Cerucal megállítja a hányást, a véráramba folyadék kerül amit a vese kiválaszt és vizelet útján el tud távozni a baktérium és a vírus, és közben a kiszáradás is rendeződik.

Súlyos esetben a kiszáradás olyan mértékű elektrolit eltérésekhez is vezethet, hogy akár szívritmuszavarok is kialakulhatnak. Idős embereknél meg cukorbetegeknél veszélyes ez különösen. Szomszédban egy 60 éves cukorbeteg nő úgy halt meg, hogy elkapott egy ilyen vírust, kiszáradt, a szervezetében súlyos kálium és Calcium eltérések alakultak ki. Ennek következtében kapott egy infarktust, majd kamrafibrillációban meghalt.

Ez ilyen sajnos.

2024. máj. 31. 00:10
 24/30 A kérdező kommentje:

Igen, szerencsére megúsztuk! Nem kellett kórházba menni. Nem vírus volt,hanem az iskolai menza...azt mondta,fura volt a főzelék.

El is hiszem, mert azt hányta folyamatosan kifelé.

Azt mondta reggel, sokkal jobban van.

Ma úgyse menne iskolába, mert egyéb dolgunk van. De úgysincs tanítás ma,csak fordított nap. Nem marad le semmiről.

2024. máj. 31. 07:29
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
#24 Jobbulást kívánok neki!
2024. máj. 31. 10:29
 26/30 A kérdező kommentje:

Levittem a dokihoz. Kértem neki Daedalon tabit, felet kaphat 1 nap. Kapott ORS port, 1 tasak/nap. És 10 percenként innia kell,ha nem hány.

Reménykedek,hogy megússzuk a kórházat.

Az ortopédiai kontrollra is kértem új időpontot.

2024. máj. 31. 10:54
 27/30 anonim ***** válasza:
74%
Nekem max 2-3 éves koromig adtak kúpot, de a mai napig emlékszem mennyire rossz volt és hogy hogy üvöltöttem.
2024. jún. 6. 19:02
 28/30 anonim ***** válasza:
49%
Jó szar anya vagy, kínzod szegény gyereket
2024. jún. 6. 19:03
 29/30 A kérdező kommentje:

28!

Jó vicc volt, nagyot nevettem!

2024. jún. 6. 21:37
 30/30 A kérdező kommentje:
Jelentettelek.
2024. jún. 7. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!