Ha a menstruáció miatt kell gyereknek beígért programot lemondanotok, mit mondtok neki?
"Anyának fáj a hasa". Olyan túl nagyon nem kell hazudni, mert akkor hogy várod hogy majd a gyerek ne hazudjon neked?
Stranda el lehet vinni, max te nem fürdessz.
Ezt most én sem értem.
Cirka 20 éve menstruálok, de életemben nem volt olyan program amit emiatt le kellett volna mondani. Pedig én a rohadtul görcsölős fajta vagyok.
Nekem kellett már lemondanom programot, mert pont megjött. Nekem az sokáig azzal járt, hogy brutálisan görcsöltem, vényre kapható görcsoldókkal is és mellé olykor hánytam. Amióta szültem, szerencsére sokat javult a helyzet, azóta nem fordult elő olyan, hogy halasztani kellett volna programot, de átérzem.
Mivel lányaim vannak, én őszintén elszoktam mondani a kezdetektől, hogy anyának megjött, ezért most nem szeretne ezt vagy azt csinálni, kész. Nyilván ez kérdéseket szül bennük, akkor meg ott a lehetőség a nyílt beszélgetésekre. Azt remélem az őszinte kommunikációtól, hogy nem tabusítják a ciklus, a menstruáció és egyéb "kényes témák" fogalmát.
Az a helyzet, hogy egy normális, egészséges menstruáció miatt semmit sem kell lemondani. A görcs kezelhető fájdalomcsillapítóval, a vérzésre van tampon, betét, intimkehely, menstruációs bugyi és ezek tetszőleges kombinációi.
Ha téged annyira megvisel a menstruáció, hogy nem bírsz végigcsinálni egy családi programot, akkor tanácsos orvoshoz fordulni. A gyerekeknek nyugodtan mondhatod, hogy rosszul vagy, fáj a hasad, gyenge vagy.
Már kicsi korában is az igazat mondtam. Anyának megjött a menzesze,nem tudunk strandra/messzi játszóra menni. Ennyi.
Ugyanis az éjszakai betétet is 45 percenként max cserélnem kell napokig.
Megtanulta. Ma már ő kérdez rá. 8 éves
3!
9es vagyok. Tulajdonképpen igen a válaszom a kérdesedre.
12 éves koromtól menstruálok. 8-10 nap a menzeszem, és nagyon erős.
41 éves vagyok, szültem is. Nem változott semmit. Két fajta vérzéscsillapítót szedek,ha megjön, mert a Covid még erősített rajta. 2 éve majdnem elvéreztem a munkahelyen,úgy jöttek értem a férjem meg a lányom 21-re.
Szóval van ilyen is. És nem,nem kóros. Évente lát nőgyógyász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!