Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem túlzás ilyet "tanítani" a...

Nem túlzás ilyet "tanítani" a 3 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Édesanyám hát egészen vallásos. Nem jár templomba, nem híreszteli az ilyeneket, szóval nem mondanám mélyen vallásosnak.

Van egy húgom, 3 éves. Tudja már kép alapján hogy ki az a Szűz Anya, mert van róla kép a szobájába kitéve. Van rózsafüzér is a szobájában. El tud mondani egy imát is, néha random kezdi el mondogatni.

Én is vallásosnak lettem nevelve, jártam régebben templomba is, de mostanra kiábrándultam belőle. Nem értem azt, hogy miért nem lehet mondókát tanítani a gyereknek ahelyett, hogy imádságokat tanuljon. Szerintem az ráérne később is. Vagy nem tudom, nekem bizarr kicsit, hogy egy 3 éves gyerek, aki tulajdonképpen tudatlan, ilyeneket tanul. Nem bántásból, nekem csak furcsa. Régen engem is anyám erőszakosan járatott hittanra, templomba kellett vele menjek stb.

Bizarr ezt újra látni és "átélni".

Szerintetek nem kellett volna ezt későbbre hagyni?

2024. máj. 22. 11:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem tudom hány éves vagy, de alapértelmezett esetben a hugod nevelésével kapcsolatban nem tiszted, és nem felelősséged eldönteni mi helyes.

Egyébként sem túlzás.

Viszont mindenképpen érdemes ezekről anyáddal beszélgetni. Pl. hogy te miből és miért ábrándultál ki.

Az istenhit és a vallás jelentőségét igazán korral, élettapasztalattal lehet megérteni. Azzal mélyül el.

Fiatalok, ha szerencsétlenül imsertetik meg velük az egészet, nem tudják hova tenni, és nehezen találják értelmét, főleg saját életükben, érdeklődési körükben. Ez szinte természetes, mert az ő korukban még a világ megtapasztalása, tanulás a fő dolguk.

Azonban a kisgyermekekkel megint más a helyzet. Azt mondják 7 éves korukig Isten tenyerén élnek. Ez azt jelenti, hogy természetes módon nyitottak az Isteni rendre, abban élnek, és ösztönösen ráéreznek és kapcsolódnak, ahhoz ami helyes. Fokozatosan kezdenek ebből kizökkeni, és a mai társadalmi "szokások", vagy inkább szokás nélküli rendetelenségben sokkal korábban is kieshetnek ebből az állapotból.

Onnantól a világi emberi normákba kell beilleszkedniük.

Aztán csak korral, a családalapítás után elég tapasztalattal adódik ismét a természetes képesség, hogy mélyen Isten felé tudj fordulni. A rendjét viszont folyamatosan érdemes tanulmányozni a szent iratokból.

2024. máj. 23. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!