Vega gyerek lehet gond?
A hús hiánya nem baj. Nekem két osztálytársam is volt anno, akik életükben nem ettek húst. Saját elhatározásból, egészen kis koruk óta, mint nálatok. Jelenleg 44 évesek, mindketten egészségesek, és mindketten orvosok lettek egyébként :)
A tejtermék viszont fontos! Jártas vagyok valamelyest a témában, és az a tapasztalat, hogy azok a gyerekek, akik egyáltalán semmilyen állati eredetűt nem esznek, azok igen hamar hiánybetegségekkel küzdenek. Ez később már nem érvényes, felnőttként, ha ügyesen csinálja valaki, lehet vegánnak lenni. De már csak ha megnézed, mit eszik egy vegán felnőtt, na, azoknak az ételeknek egy gyerek a töredékét sem lenne hajlandó elfogyasztani.
Szóval ha tejtermékek vannak, szerintem ne aggódj. Csak próbáld változatosabbá tenni az ételeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!