Vega gyerek lehet gond?
Kap vasat tablettában, most kúrán van, mióta volt ez a pocsék vérkép.
Meg olyan zöldségeket, aszalt gyümölcsöket, magvakat eszik, amiben van vas.
Na meg a fehérjepótlásra is most még jobban kell figyelni, mert kiderült, hogy tojásallergiája van, így most azt sem eszik :S
10-es válaszoló.Súlyosan szorongásosan/szenzorosan étkezészavaros,(fényevő) gyerekem van,aki diabéteszes és cöliákiás.MUSZÁj ennie,MUSZÁJ trükközni,és addig próbálkozunk amíg sikerül(most már).3 éve még én is úgy gondoltam ahogy te,de a gyerekemnek az inzulinhoz MUSZÁJ ennie.Szóval ha vért izzadok akkor is ki kell találnom, hogy mi működik.
4,5 év evésterápia,és rengeteg szakember van mögöttünk.És még mind azt mondta, hogy megy a szülő hozzájuk terápiára mint a kérdező,hogy nem eszik tojást meg húst a gyerek, közben meg kiderül, hogy felvágottat,kolbászt,stb eszik ezekben mindbe van hús, és panírozott zöldségeket,sajtot,bundás kenyeret, tésztát/sütit eszik,és ezekben mindben van tojás.Csak rántottának, meg főtt tojásnak nem eszi meg.
Én is szenzorosan érzékeny vagyok, pl a kaprot kizárólag a tökfőzelékben tudom megenni,de abban imádom,az egyik kedvenc kajám a kapros tökfőzelék.Más kapros ételtől hányok.Most akkor én eszek kaprot vagy nem?
Vagy a mák.A mákosgubáért ölni tudnék.Még a mákostésztát is megeszem.De egy mákosrétes gondolatától is öklendezek.Akkor most eszem mákot vagy nem?
Ezeken az evésterápiákon az esetek nagy részében ki szokott derülni, hogy különben megfelelően eszik a gyerek,csak a szülők gondolják túl az étkezést.
És még a laza arcizmok szoktak gondot okozni a húsevésben.Mert minden mással ellentétben a hús,nem olvad el a szájban rágás közben.
halak és tenger gyümölcsei? rengetegféle van, mind gazdag jól felszívódó vasban
belsőségek? pl házi májkrém
borsó, bab és csicseriborsó? kenceként, hummuszként, vörösbabos brownie-nak.
tökfélék? akár krémlevesnek, főzeléknek, mártogatósnak
magvak? pl magvajként zabkásához, gyümölcshöz, joghurthoz? mogoyoróvaj, kesuvaj
esetleg még mazsola, sárgabarack, cékla(remek sütinek is)
most volt eperszezon, abban is van illetve jön a dinnye is.
#6, #11 vagyok.
Az áfonya innen, amiben van, ha tényleg mást nem eszik, azt kéne nyomatni.
(Tudom amúgy, mekkora szenvedés ez, mert a középső gyerekem is nagyon szelektív evő, viszont ő legalább eszik húst.)
annyit tudsz tenni - amennyiben nincs igazolt vashiánya, mert akkor szükséges pótlás - hogy változatosan kínálod mindennel. akkor is ha nem eszi meg, legyen előtte opcióként, lássa, egyetek jóízűen, közösen.
ne szűkítsd le az étlapját azért mert csak néhány dolgot eszik meg. legyen mindig olyan IS a tányérján amit biztosan szeret viszont mellette, kombinálva minden egyébbel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!