Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok a négy év korkülönbség?

Sok a négy év korkülönbség?

Figyelt kérdés
Ki mit gondol erről? Nekem valaki azt mondta inkább legyen kicsi korkülönbség, de ez idáig nem jön a babó és már mennem kell dologzni. Amennyiben ezek után fogan meg legalább négy év lesz a két gyerek között a korkülönbség, vagy talán még öt is lehet ki tudja. Akkor már ne is vállaljak? Szerintem nem sok az öt év sem, inkább legyen tesója mint egyedül legyen nem?
2010. okt. 28. 13:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem sok. Bár nem fognak együtt felnőni de később a báty v. a nővér sok mindent tanithat a kicsinek akár 10 akár 25 év múlva.
2010. okt. 28. 13:15
 2/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem sok,sőt 4-5 év kell,hogy az egyik már ''érett'' legyen vigyázni a másikra. Ha lehet,van rá anyagi háttér,szerelem,biztos jövő,hajrá,ne hallgass másokra. Olyant ismerek,akik között 10 év van,és szeretik egymást,boldog testvérpár. A korkülönbség jó :) És a testvérre is szükség van.
2010. okt. 28. 13:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Azt is mondták, azért sok a korkülönbség, mert nem tud mit kezdeni az öt éves a kicsivel. Szóval nem fognak együtt felnőni? Sebaj, erről már lekéstem, kár ezen keseregnem:)
2010. okt. 28. 13:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

bátyám ennyivel több, tök jó. A férjem huga 14 évvel fiatalabb, az is jó. Imádják egymást. A berátnőm lánya és a kicsi közt 19 év van, az is jó. Másképp.

A testvér mindig jó, nem érdekes, hány év. Neked lett volna könnyebbe, egyszerre elmúlnak a pelenkás évek. Viszont nehezebb is, mert minden gond egyszerre jön triplán-duplán.

Nektek így lesz jó. Öt év is nagyon jó, és hat is.

Pl. hat év azért jó, mert mikor a nagy suliba indul , többet tudsz vele lenni, mivel úgyis gyesen vagy.

2010. okt. 28. 13:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 7 év lesz a korkülönbség a nagylányom és a tesói (ikrek) között. Abszolút nem aggódom, mert ha nem is együtt nőnek fel, később úgy is "összenőnek". Pl. szerintem egy 20 éves jól el tud beszélgetni egy 27 évessel. :-)
2010. okt. 28. 13:20
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mást játszanak. A gyerekek találékonyak. Kis korkülönbséggel is van hoyg annyira más a két(3) gyerek, hoyg sose játszanak együtt. Az csak a felnőttek ideája, hoyg két azonos korú gyerek majd egyből játszani fog. Ha kicsi a különbség, csak kitépik egymás kezéből a játékot, meg bőgnek.

Különben egy gyerek szemében 1,5 év épp olyan óriási különbség, mint öt év. Te pl. nagycsoportos korodban el tudtad képzelni, hoyg egy kiscsoportossal játsz? Igen. Ő volt a baba.Egyenrangú nem lehet semmiképp. Pont ezért kell a testvér.,. Mert ez alá-fölé rendeltség, nem olyan mint a barátság.Ha jön, hadd jöjjön!

2010. okt. 28. 13:23
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Aranyosak vagytok:)))
2010. okt. 28. 13:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

szerinted pl a 4 éves mit tud kezdeni a 2 évessel?

Vagy egy 14 éves egy 12 évessel.

A tesója, ennyit. A barátaival játszik, a tesója a szülőkkel szemben a gyerektárs. Érdekvédelmi szövetség.

Én írtam a barátnőmről. A 20 éves lánya az ötévessel és a 17 hónapossal tömörülve képviseli otthon a gyerekérdekeket, és a szülőket oktatja, hoyg a szülők dolga, hyog a gyermekeket kiszolgálják :) a két kicsi fiú meg mellette áll és helyesel :) a pelenkás is, bólogat :)))kérdi a nagylány "igaz, Csongor?" és mondja, hogy igen :)))

2010. okt. 28. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:
2010. okt. 28. 13:27
 10/15 anonim ***** válasza:

Én küldtem a linket. engem is foglalkoztatott ez a kérdés, főleg, hogy mi már a 4 évet is lassan lekéstük.

A válaszok megnyugtattak. Remélem téged is megnyugtatnak majd.

2010. okt. 28. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!