Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet egyszerűen...

Hogyan lehet egyszerűen megtanítani a babát kanállal enni és pohárból inni? (13 hós)

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam már 25 hónapos, de kanállal még mindig nem tud igazán enni. A hangulatától függ hogyan sikerül. :) Pohárból viszont már 1 évesen tudott inni. Ezt úgy sikerült kivitelezni, hogy beállítottam a fürdőkádba és a kezébe adtam egy műanyag poharat. Igazából arra akartam megtanítani, hogy hogyan köpje ki a vizet fogmosás után, de nagyon szépen megtanulta lenyelni. :) Ott legalább nem volt gond, hogy magára önti. Előtte már ivott pohárból úgy hogy én tartottam neki.
2010. okt. 27. 20:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi. :-)
2010. okt. 27. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
A lehetőséget kell biztosítani a gyakorlásra. És ha sokat gyakorolta, szépen ki fog alakulni. Direkte megtanítani nem lehet, szerintem, ha még nem partner hozzá. Ez a fürdőkádas ötlet nagyon tetszik! :-)
2010. okt. 27. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:

A pohárból ivást mi is a fürdőkádban tanítottuk meg neki. Kapott ő is műa. poharat, meg fogkefét, maga rágta a fogkeféjét, aztán öblített, persze ő sem köpte ki, lenyelte a vizet.

Kanállal még az enyém sem tud rendesen enni (17 hónapos), de villával már elég ügyes. Én először sült virslit adtam neki, azt szereti is és elég könnyen felszúrható a villára, azóta szépen eszik villával, néha fordítva rakja a szájába, lefelé fordítja, így minden az ölébe hull... de türelmes vagyok. Most már minden evésnél kikéri magának ha etetni akarom, csak ő foghatj a villáját, kanalát, de van egy nálam is, hogy haladjunk is az evéssel.

2010. okt. 27. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:

mit értesz egyszerű alatt? gyakorlás kérdése, nem 2 nap alatt alakul ki. nálunk amúgy úgy ment, hogy 6hós korától csak pohárból kapott vizet, cumisüveget nem látott soha. 1 éves korára már tudott belőle inni rendesen. kb. 16 hós korától önmagát itatja. a kanalazás 16 hós korától érdeklil szintén, ez egyszerűbb volt így, mert nem volt sok maszatolás, már ekkor viszonylag gye svolt. a levessel voltak gondok, de már azt is egész jól eszi. de hát gyakorolni kell sokat. :)

22 hónapos múlt

2010. okt. 28. 13:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én babám 20 hónapos két kanállal eszünk mert egyedül nem megy,pohárból még egész picivolt szinte uj szülött mikor már itattam!
2010. nov. 7. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: itatni én is tudom... Önállóan gondoltam inni.
2010. nov. 8. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!