Szerintetek veszélyes egy úszni nem tudó 8 éves gyereknek egy szintén úszni nem tudó felnőttel belesétálni a Tiszába egy szabastrandon?
tehát a kérdés az, hogy beengedem-e a gyereket nyolcévesen, praktikusan tökegyedül, nulla úszástudással folyóvízbe? te mégis hogy mered magadat szülőnek nevezni, már bocs?
vagy abban reménykedsz hogy egyel kevesebbel mész haza mint ahogy mentél, és akkor jövőre már lehet hogy összespórolsz három belépőt a medencéhez, ahova valók lennétek... kölyköd biztonságán filléreskedni, gratulálok.
Én nem tudok úszni, én se megyek bele a férjem nélkül olyan vízbe, aminek nem látom az alját.
Gyerekeimmel sem mennék be így
Sőt, attól is kiver a víz, ha a gyerekek a férjemmel mennek be tóba vagy akármilyen vízbe aminek "nincs" alja 😆
A Tiszába igen. Eleshet a kislány és erős a sodor, lehet egy gödör stb. Minimum mentőmellenyt adnék rá, de inkább preferálnám az állóvizet.
A gyerek úszni tudása esetén is. Kevesen tudnak annyira úszni hogy egy örvénylő folyóban biztonságba legyenek.
Nem mindegy, hogy a szóban forgó strandon mennyire erős a sodrás, a gyerek mennyire fegyelmezett és hogyan viszonyul a gyerek és a felnőtt testmérete egymáshoz. Valamint a felnőttnek milyen a testi ereje.
El tudok képzelni olyan kombinációt, ahol bemennék így és olyat is, ahol maximum combközépig.
Én sosem tanultam úszni, nem is tudok, kapálózással, kutyaúszásban végig tudom úszni az 50 méteres medencét. Egyszer egy alkalommal. Nagyon kimerítő. 30 méterről ki tudok úszni, de a Tiszában, ahol nagy sodrás van, ott nem úszkálnék.
Mégis szeretek sodródni a Dunában, bár ott tudom, hogy hol ér le még a lábam. Ahol elveszik a lábam alól a talaj, ott viszont bepánikolok.
Fürödtem már a Bodrogban (részegen), ahol a parthoz mellett kikötött csónak faránál legalább 3 méter volt a víz. De ott nem volt sodrás.
Fürödtem a Hévízi tóban is 5-6 méter mély vízben.
Fürödtem már olyan nagy sodrású hegyi patakban, ahol combközépig érő vízben nem tudtam megállni. De nem volt deréktól mélyebb a víz.
Még élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!