Szerintetek veszélyes egy úszni nem tudó 8 éves gyereknek egy szintén úszni nem tudó felnőttel belesétálni a Tiszába egy szabastrandon?
"Eleve felelőtlenségnek tartom, hogy valaki nem taníttatja neg úszni a gyerekét."
A 8 évesem eddig 2 évnyi úszó nemzet program plusz 2*2 hét intenzív tanfolyam alatt se tanult meg. Már mindenki átkerült a nagyvízbe, rajta kívül egy gyerek van még a kismedencében, velük kettejükkel külön 2 oktató foglalkozik hetente. ;)
Folyóba mindenképpen olyan személy legyen a gyerek mellett aki tud úszni.
Nem játék egy folyó rengeteg veszély van és nagyon figyelni kell.
Felelőtlenség nem megtanítani, oké. Van két vízisellőm, akiknek a vízbiztonsága ezer százalékos. Aztán van egy szárazföldi patkányom, aki élete első 5 évében a parton ülve bámulta, ahogy a tesói fürdenek, mert jujjhidegavíz. Ha mégis becibáltuk, akkor jujjvízmentaszemembe. Kiscsoportos kora óta járatom úszásoktatásra, most 11 éves. Feszt panaszkodik, hogy életében nem unatkozott még úgy, mint a medencében. Már nem süllyed el, mint a nyeletlen balta, de nem is tudna átúszni egy medencét hosszában, az is tuti.
Felelőtlenség, ja.
A kérdésre válaszolva, hát, a Tisza csak folyóvíz, úszni nem tudó emberekkel alapból nem oda mennék nyaralni... Ha elkapja az áramlat a kicsit, egy úszó sem biztos, hogy ki tudja húzni azonnal.
Még állóvízbe is csak karúszóval merném bevinni. Rajtam is lenne persze, ha nem tudnék úszni.
Mikor kisebb gyerekként már tudtam úszni, akkor is csak úszógumival mehettem be a strandon a medencébe, hiába tudtam már úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!