Kisgyerekes anyukák, miért “néniztek” le fiatal lányokat?
Már sokszor megfigyeltem, hogy nehány nő különböző szituációban pl. utcán, buszon stb. lenéniz fiatal lányokat.
Pl. a buszon ültem, ahol egy kisgyerek a szemmel láthatóan NAGYON fiatal (tini) lányra mutogatott, es a tenyerestalpas harmincas (negyvenes?) asszony:
“ néni! Igen a néni ott ül! “
Ezt miért csinálja valaki?😀
Máskor is tapasztaltam már ilyet és sokszor én érzem magam sz*rul a lányok helyett, de pl. engem is bácsiztak már le (NEM, nem vagyok bácsi).
Ez miért jó?
Nem lehet azt mondani hogy pl. ott ül a LÁNY a buszon?
Van az a kor, amikor a gyereknek van a néni/bácsi/baba, többet nem bír megkülönböztetni. Majd ha többre lesz képes, bevezetik nála a kislány, kisfiú, nagylány, nagyfiú, hölgy, úr, nő, férfi, néni, bácsi, öreganyó, öregapó, hermafrodita, majd eldönti, stb kategóriákat.
Jelentem az 5 éves gyerekem már képes az ilyen megkülönböztetésekre, 3 évesen örültem, ha a nemét eltalálta valakinek, persze adott esetben mondtam, hogy igen, jól látja, de mondjuk inkább a lány megnevezést, mert még fiatal, de ehhez idő kell. Plusz ha fáradt az anyja, már lehet rá is hagyja inkább, hogy a napi 20ezredik miért kérdést megússza legalább még plusz 2 percre.
“Az edes anyucikad tenyerestalpas 30as 40es asszony. Asszony lol. Hany eves vagy”
Szoval a 15 eves lany neni, de a 40es no nem asszony. Na jol van…
Szerintem azt, hogy asszony-e, nem tudhatod, mert ahhoz nem elég a kor, házasnak is kell lenni :-) Addig lány. Esetleg vénlány, de azt nem illik mondani.
Fiatalként engem is idegesített az effajta nénizés. Most, hogy gyerekem van, már értem, hogy mi az oka.
Mert a kicsi gyereknek a pici gyerek a BABA, a gyerekkorú meg LÁNY vagy FIÚ.
Tudom, hogy manapság még 30 felett is elvárnák, hogy őket lánynak/csajnak, vagy fiúnak/srácnak tekintsék.
De a kisgyerek egy tinit már kb. felnőttnek lát. Nem értené, hogy a tinilány, aki akkora, mint az anyja, vagy a tinifiú, aki akkora, mint az apja, az miért lány vagy fiú, miközben az óvodáskorú, szomszédban lakó Bence is fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!