A fiatal kisgyerekes anyukák miért így versenyeznek egymás közt?
Szerintem is divatos nagyon a tevékenységeket reklámozni. Hülyeség. De hidd el néha kell és engem is, azok akinek nem dicsekedtem a miértekkel, divatbolondnak néztek, mert képes vagyok 100km utazni a babaúszás miatt. csakhogy nekünk orvosi javaslatra történt, nem azért, hogy dicsekedni tudjak vele...mégis ha valahol elmondtam, akkor éreztem "azokat" a pillantásokat. De azzal nem értek egyet, hogy ezekkel el van cseszve a gyerekkor.
Nem kell ilyen anyukákkal foglalkozni, hadd mondják, ezekszerint más dolguk sincs!
Ez mindig is így volt. Nem csak a fiatal anyukák eshetnek ebbe a hibába és nem csak mostanság.
A szülő sokszor azt szeretné, ha a sajátja tudna mindent és lenne a legjobb.
Én is butaságnak tartom túl terhelni a gyereket. De rengeteg hasznos dolog van és kicsiként még sokkal tanulékonyabbak. Tehát relatív , hogy meddig a szintig hasznos és mikortól van elcseszve a gyerek gyerekkora.
Kedves 5-ös. Vicces a felháborodásod, így hogy Te meg lazán leöregezed a 30 éveseket.
A kérdésre válaszolva én ezt nem tapasztaltam. Az ismeretségi körömben általában iskolázott, 30 körüli, átlagosnál talán egy picivel jobban kereső kisgyerekes anyukák vannak (tehát megengedhetnék anyagilag a foglalkozásokat). A legtöbben 1-2 programra járnak és még soha nem találkoztam igazán túlzásba eső anyával. Babaúszásra is csak 1-2 ismerősöm járt, néhányan ringatóra, vagy játszóházba alkalmanként. Pl. babaangolt még senkitől sem hallottam. De biztos más ismer ilyet.
Én épp most szóltam be egy másik kérdésnél, ahol anyuka nagy büszkén mesélte, hogy hordta mindenféle foglalkozásokra a gyerekét (Dévény és társai), és milyen jó, hogy minden mozgásformát előbb csinált. Ugyan most 3 éves és még nem beszél, de a lényeg, hogy néhány hónappal előbb fordult hasra, mint a barátnője gyereke...
Tényleg egy trend lett most ebből, és azzal senki nem foglalkozik, hogy ez mennyire ártalmas a gyereknek. Sajnálom az ilyen gyerekeket. És én nem vagyok hajlandó foglalkozni azzal, amikor engem lesajnálnak, hogy még ringatóra se járok a kisfiammal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!