Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 évesnek még nem esett ki...

7 évesnek még nem esett ki egy tejfoga sem, mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Most lett 7 éves a lányom és még megvan az összes tejfoga, mozogni sem mozog egy sem. (Én 37 éves vagyok, még van 2 tejfogam. )

Mennyire gyakori ez? Van teendő vele?

2024. márc. 27. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Ritka. Az a teendő, amit neked is kellett tenni. Fogászat, röntgen. Van-e egyáltalán csontfog mögötte vagy a csíra is hianyzik..

Nyilván csírahiany esetén ezerszer jobban kell vigyáznia a tejfogaira, mert nem lesz helyette

2024. márc. 27. 09:45
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Fiam 8 lesz nyáron, 1 foga esett ki eddig. Mondjuk neki a még meglévő 3 metszőfoga már elég rendesen mozog. Én nem pánikolnék, vannak késői fogváltó gyerekek.
2024. márc. 27. 09:54
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
A fiamnak 7 évesen esett ki 2, 8 éves, most mozog a 3.
2024. márc. 27. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Mindenképpen elvinném egy fogorvosnak megmutatni. Én anno elvittem a lányomat, mert 4 éves volt, mikor az első tejfoga kiesett, és nem tudtam, mennyire normális ez. Ő korai fogváltó, most 6 éves, összesen 7 tejfoga esett ki eddig úgy, hogy a csontfogak is kinőttek a helyükre.

Lehet, hogy a te lányod simán csak késői fogváltó, de furcsa, hogy még csak nem is mozog neki. Az orvos tudna erre mondani valami biztosat.

2024. márc. 27. 10:50
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

2 mi ezen a nevetséges?

Én 33 vagyok egy éve kiesett a szem fogam melletti fog.

Nem hittem a szememnek, tejfog volt, és ki is nőtt helyette a másik 🤷

2024. márc. 27. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Te 37 ev alatt miert nem szedetted ki a tejfogaidat?
2024. ápr. 9. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!