7 évesnek még nem esett ki egy tejfoga sem, mennyire gyakori?
Most lett 7 éves a lányom és még megvan az összes tejfoga, mozogni sem mozog egy sem. (Én 37 éves vagyok, még van 2 tejfogam. )
Mennyire gyakori ez? Van teendő vele?
Ritka. Az a teendő, amit neked is kellett tenni. Fogászat, röntgen. Van-e egyáltalán csontfog mögötte vagy a csíra is hianyzik..
Nyilván csírahiany esetén ezerszer jobban kell vigyáznia a tejfogaira, mert nem lesz helyette
Mindenképpen elvinném egy fogorvosnak megmutatni. Én anno elvittem a lányomat, mert 4 éves volt, mikor az első tejfoga kiesett, és nem tudtam, mennyire normális ez. Ő korai fogváltó, most 6 éves, összesen 7 tejfoga esett ki eddig úgy, hogy a csontfogak is kinőttek a helyükre.
Lehet, hogy a te lányod simán csak késői fogváltó, de furcsa, hogy még csak nem is mozog neki. Az orvos tudna erre mondani valami biztosat.
2 mi ezen a nevetséges?
Én 33 vagyok egy éve kiesett a szem fogam melletti fog.
Nem hittem a szememnek, tejfog volt, és ki is nőtt helyette a másik 🤷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!