Mit csináltok a kicsivel, míg a nagyot (2, 5-3,5 éves nem óvodás) altatjátok délben?
A nagyobbik gyerekem csak szeptembertől lesz ovis, viszont itt van mellette a 10 hónapos kicsi, aki mellett elég nehéz altatni, mióta mászik, feláll.
Az alvásösszehangolás nem működik, mert a kicsi kétszer alszik, délelőtt és délután, a nagy meg közvetlenül ebéd után.
Amíg kicsi volt, csak-csak megoldottam, de most már nem tudom egyszerűen, mert a nappaliban nyilván nem hagyhatom egyedül a kicsit, ott altatom a nagyot, de a kicsi köznem sokszor sír, jön, mászik rám, kapaszkodik belém ordítva, hogy foglalkozzam vele, ha leülök a naggyal (ő a vállamon fekszik, úgy alszik el), akkor meg mászik ránk.
Így a nagy mostanában nem tud aludni, én tiszta ideg vagyok, a kicsi sír, macera az egész altatás :/
Nálunk szerencsére a nagy többnyire el tudja magát altatni, néha mondjuk sokára sikerül, de a meseolvasást sokáig úgy oldottam meg, hogy a kicsit közben szoptattam (az első 4 hónapot végig sírta). Ha vigasztal, a kicsivel totál szívás az alvás és az altatás, szerintem az összes hibát elkövetem, amit a nagynál nem sikerült.
Az sem mindegy, hogy van ott altatáskor a szülő. Ha a vállon altatásról át tudnád valahogy szoktatni a nagyot, elsőre mondjuk arra, hogy mellette fekszel, aztán ülsz és rajta a kezed és közben mesét olvasol, énekelsz, akkor lehet, hogy a kicsit is le tudod foglalni valahogy (akár ezekkel, akár valami csendesebb játékkal).
A ferjem ezert ker home office-t, ha beteg a nagyobb. Mert keptelenség az altatás egymagamban.
Az oviban nem egyedül alszik, 26-an vannak egy szobaban az óvó nénikkel együtt. Ott nincs is gond, nem kell külön altatni. Csak ott kell lenni, csendben. De a babát nem tudom megkérni, hogy maradjon csendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!