Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok a kicsivel, míg...

Mit csináltok a kicsivel, míg a nagyot (2, 5-3,5 éves nem óvodás) altatjátok délben?

Figyelt kérdés

A nagyobbik gyerekem csak szeptembertől lesz ovis, viszont itt van mellette a 10 hónapos kicsi, aki mellett elég nehéz altatni, mióta mászik, feláll.

Az alvásösszehangolás nem működik, mert a kicsi kétszer alszik, délelőtt és délután, a nagy meg közvetlenül ebéd után.

Amíg kicsi volt, csak-csak megoldottam, de most már nem tudom egyszerűen, mert a nappaliban nyilván nem hagyhatom egyedül a kicsit, ott altatom a nagyot, de a kicsi köznem sokszor sír, jön, mászik rám, kapaszkodik belém ordítva, hogy foglalkozzam vele, ha leülök a naggyal (ő a vállamon fekszik, úgy alszik el), akkor meg mászik ránk.

Így a nagy mostanában nem tud aludni, én tiszta ideg vagyok, a kicsi sír, macera az egész altatás :/

2024. márc. 21. 08:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A mi óvodákban titujgatjak a gyerekeket :) simogatjak akinek erre szüksége van stb. Enyém 4 éves és velem alszik el bizony, soha nem kérném tőle hogy egyedül aludjon. Nemsokára eljon az az idő, a végletekig ki akarom használni azt a szuszogast és bujast, amíg van rá igénye. Mondjuk én ezért nem akarok másodikat, nem akarok osztodni, hogy egyik gyerek se kapjon belőlem annyit mint amennyire szüksége lenne.
2024. márc. 21. 13:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nyilván a te eseted más, neked nem ordít a lábadnál egy másik gyerek közben. Azt meg ne haragudj, de megnézem, hogy ha 25 gyerekből 15 tutujgatást szeretne, akkor azt hogy oldja meg a kettő darab óvónéni. Mert egy ilyen szinten ehhez szoktatott gyerek nem fog megelégedni annyival, hogy kap 5 másodperc hátsimit, aztán megy is tovább XY néni a következő gyerekhez. Ha a 25 gyerekből csak 3 ilyen, akkor meg vissza is jutottunk oda, hogy ennyi idősen már nem irreális elvárás az egyedül elalvás, hiszen a maradék 22-nek is megy.
2024. márc. 21. 13:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Nálunk szerencsére a nagy többnyire el tudja magát altatni, néha mondjuk sokára sikerül, de a meseolvasást sokáig úgy oldottam meg, hogy a kicsit közben szoptattam (az első 4 hónapot végig sírta). Ha vigasztal, a kicsivel totál szívás az alvás és az altatás, szerintem az összes hibát elkövetem, amit a nagynál nem sikerült.

Az sem mindegy, hogy van ott altatáskor a szülő. Ha a vállon altatásról át tudnád valahogy szoktatni a nagyot, elsőre mondjuk arra, hogy mellette fekszel, aztán ülsz és rajta a kezed és közben mesét olvasol, énekelsz, akkor lehet, hogy a kicsit is le tudod foglalni valahogy (akár ezekkel, akár valami csendesebb játékkal).

2024. márc. 21. 15:43
 14/15 anonim ***** válasza:

A ferjem ezert ker home office-t, ha beteg a nagyobb. Mert keptelenség az altatás egymagamban.

Az oviban nem egyedül alszik, 26-an vannak egy szobaban az óvó nénikkel együtt. Ott nincs is gond, nem kell külön altatni. Csak ott kell lenni, csendben. De a babát nem tudom megkérni, hogy maradjon csendben.

2024. márc. 21. 16:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott: ha bármit változtatni szeretnétek az altatással, érdemes lehet az első napokban az apának csinálnia. Mert veled már megvannak a kialakult szokások, így nem csak az hat a változtatás ellen, hogy ő mondjuk igényli, hogy vele legyenek elalváskor, hanem az is, hogy anya az adott rituálét úgy szokta, hogy... azt viszont sokszor jobban kezelik a gyerekek, hogy ha más embernél mások a szokások. Nálunk volt, hogy bevált. Tudom, ennek korlátja az, hogy mennyit van otthon. 13-as voltam.
2024. márc. 22. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!