Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves kislányom folyamatosan...

6 éves kislányom folyamatosan “maszturbál”. Hogy tudom errol leszoktatni?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar ez a dolog, mert állandoan ezt muveli. Zavar, hogy kb mindegy ki van nalunk ő neki áll, hogy hasra fekszik egy plusst tesz “maga” alá oda… es elkezd mozogni. Kb minden delutan ezzel telik. Hiaba magyaraztam el neki szepen, hogy ezt mas elott nem illik csinalni. Azt mondja jó, de ket perc mulva megint csinalja. Eleve az is zavar, hogy elottunk ezt csinalja, egyszeruen gyomorideg van bennem miatta. Vagy ha 2 percig csendben van mar tudom h ezt csinalja, az ovodaban is tuti csinalja. Szoval, hogy lehet errol leszokatni? Szeretnem ha visszakapnam a normalis kisgyermekemet aki jatszik es nem ezt muveli.
márc. 15. 16:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen normális. Pár napos fiú csecsemőknek is van merevedésük, szerinted az sem normális?

"De az normalis, ha egy 6 eves gyerek bezarkozik a szobajaba maszturbalni?"

Ebben egyetlen dolog nem normális: ha szó szerint kell érteni azt, hogy bezárkózik, azaz kulcsra tudja zárni az ajtót magára. Bármi történhet vele ebben a korban, rosszul lehet, magára boríthatja a szekrényt stb., ilyenkor szerencsés lenne, ha nem kéne az ajtó betörésével, feszegetésével stb. tölteni az időt. Emiatt több értelme van aggódni, mint a maszturbálás miatt.

márc. 17. 20:37
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is csináltam ovis koromtól, és de, ez ugyanolyan, mint később! Konkrétan emlékszem, amikor 12 évesen olvastam valami tinimagazin felvilágosító rovatában az orgazmusról, és akkor döbbentem rá, hogy "ja, erre gondol?? Nekem ez már évek óta rendszeresen van naponta 1-2 , csak nem tudtam, hogy ezt így hívják, és másoknál is létezik. XD"

Visszagondolva általában akkor csináltam ha unatkoztam, vagy ha szorongtam valami miatt.

Azt tudom tanácsolni - és ha a saját gyerekem is elkezdi, vele is azt próbálom meg - hogy feladatokat adni neki, amikor nem tudsz vele foglalkozni. Amikor meg tudsz, akkor valami olyan program, ahol eszébe se fog jutni. Én se a hétvégi kirándulás alatt csináltam, vagy amikor esős időben társasoztam otthon a szüleimmel. Ilyenkor eszembe se jutott. Meg ha valamilyen tevékenységben el tudtam merülni egyedül is hosszabb ideig, akkor szintén nem. De mondjuk tévézés közben előfordult..

márc. 18. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!