Manapság a családban miért nem olvasnak mesekönyvből a gyereknek otthon?
Figyelt kérdés
Sokan veszik ezt a Disneys hangszórós dolgot ami mesét mond ha ráteszik a figurát. De nem jobb rendes könyvből olvasni? Mi értelme van ennek?febr. 6. 09:42
21/27 anonim válasza:
Honnn szeded egyebkent, hogy nem olvasnak ? Te vagy a telapo aki minden hazba benez ejjel ?
Az osszes ismerosom is olvas a gyerekenek.
22/27 anonim válasza:
ėn is olvaatam a fiaimnak minden este.
23/27 anonim válasza:
Mi meg az ellenpélda vagyunk: gyerek könyvtárat nyithatnánk, és nincs olyan könyve, amit ne olvastunl volna ki (a legtöbbet már vagy 20x), a kedvenc meséket már a 2 évesünk is szóról szóra mondja.
24/27 anonim válasza:
Miből gondolod hogy nem olvasnak? Az, hogy vesznek olyan Disney cuccot is, nem zárja ki azt hogy amúgy olvasnak rendes könyvet is. Az értelme az lehet hogy a hangoskönyvvel foglalják le a gyereket ha mondjuk főzni, takarítnai, kakálni, bármit csinálni akarnak nyugiban pár percig. Ettől még a csapból is az folyik, hogy mennyire fontos a mese olvasás. Aki nem totál debil, az olvas.
25/27 anonim válasza:
Gyerekkoromban kazettáról hallgattunk meséket, anyánk ritkán olvasott. Köszi, megvagyunk. Ettől függetlenül én olvastam a gyerekemnek, amíg nem tudott. Már tud, de sajnos nem szeret, pedig tőlünk láthatja az olvasás szeretetét. Volt neki Disney hangoskönyve, igaz kaptuk, magamtól nem vettem volna, nem sokat használtuk, mert borzasztó hangja volt. :)
26/27 anonim válasza:
Én is jobban szerettem a mesekazettákat. A sajátomnak olvasok vagy youtubeon benyomom a régi kazetták hanganyagát.
27/27 VitiL válasza:
Szerintem a hangoskönyv nem sokkal jobb a rajzfilmnél. A lényeg vész el: a minőségi, közös időtöltés és a közös olvasmány élmény... Szerencsére vannak kiadók, akik tudatosan nam csinálnak hangoskönyvet, csak mesekönyvet (papír és digitális formában), amit a szülőnek kell felolvasni. Erre jó példa a Vizvári Mesegyár (és a MeseFaló Klub).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!