Manapság a családban miért nem olvasnak mesekönyvből a gyereknek otthon?
Most nyilván ide csak az fog írni, aki olvas :)
De valóban nagyon sokan nem olvasnak saját maguk sem, így nyilván a gyereknek sem fognak. Rengetegen odateszik a gyerek elé a telefont és a tabletet, azt kell bámulnia már egészen kicsi kortól, amikor még elevenem is szabadna ilyeneket néznie. Aztán csodálkoznak, hogy egy evést nem tud végigülni a gyerek telefon nélkül, egy étterembe, sehova nem lehet vele elmenni.
Szerintem azért valamelyest jól látod a dolgot.
Én gyerekek előtt is nagyon szerettem olvasni, nekik is olvasok minden nap, sokféle mesét.
Az óvónők visszajelzése alapján ez tényleg nem gyakori. Egyfolytában lelkesen dicsérgetik a gyerekem, hogy micsoda szókincse van, mennyi ismerete, milyen ritka ez, pedig semmi mást nem teszek ennek érdekében, csak olvasok neki minden este.
Szülőin meg állandóan hangsúlyozzák, hogy olvassunk a gyerekeknek, mert nagyon fejlesztő hatású. Szerintem azért, mert sokan nem teszik.
És igazából egyetértek, a könyvek szeretetét otthonról kellene hozni.
Már akkor olvastam neki, amikor még a hasamban volt. 4 éves, nem múlik el nap olvasás nélkül, szóval ne általánosíts.
Sokkal jobb, ha mi olvasunk neki. Közös időtöltés, beszélgetünk a történetről, képekről. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos ez a gyereknek. Meg talán a szülőnek is.
Sajnálom, hogy manapság sokan helyezik előtérbe a személytelen tévét és internetet mese szempontból.
Mi se barlangban élünk, szoktunk tévézni is, csak nem mindennapos.
18 a kérdező nem nevel sehogy mert nem nincsen gyereke.
Csak okoskodni jár ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!