Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Manapság a családban miért...

Manapság a családban miért nem olvasnak mesekönyvből a gyereknek otthon?

Figyelt kérdés
Sokan veszik ezt a Disneys hangszórós dolgot ami mesét mond ha ráteszik a figurát. De nem jobb rendes könyvből olvasni? Mi értelme van ennek?
febr. 6. 09:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%

Most nyilván ide csak az fog írni, aki olvas :)

De valóban nagyon sokan nem olvasnak saját maguk sem, így nyilván a gyereknek sem fognak. Rengetegen odateszik a gyerek elé a telefont és a tabletet, azt kell bámulnia már egészen kicsi kortól, amikor még elevenem is szabadna ilyeneket néznie. Aztán csodálkoznak, hogy egy evést nem tud végigülni a gyerek telefon nélkül, egy étterembe, sehova nem lehet vele elmenni.

febr. 6. 10:56
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért valamelyest jól látod a dolgot.

Én gyerekek előtt is nagyon szerettem olvasni, nekik is olvasok minden nap, sokféle mesét.

Az óvónők visszajelzése alapján ez tényleg nem gyakori. Egyfolytában lelkesen dicsérgetik a gyerekem, hogy micsoda szókincse van, mennyi ismerete, milyen ritka ez, pedig semmi mást nem teszek ennek érdekében, csak olvasok neki minden este.

Szülőin meg állandóan hangsúlyozzák, hogy olvassunk a gyerekeknek, mert nagyon fejlesztő hatású. Szerintem azért, mert sokan nem teszik.

És igazából egyetértek, a könyvek szeretetét otthonról kellene hozni.

febr. 6. 11:08
 13/27 A kérdező kommentje:
Én is rendszeresen könyvből olvasok, a régi könyveket részesítem előnybem jó sok is van, azoknak még a tartalma sokkal érthetőbb mint némelyik mai mesekönyvek.
febr. 6. 11:26
 14/27 anonim ***** válasza:
81%
És azzal mi van aki olvas, szeret olvasni, a gyerekének olvasott kiskorában, van otthon mindenféle könyv, több 100 is, a kiskamasz gyerek mégsem szeret olvasni?
febr. 6. 11:35
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Az olvasás szeretetét a szülő alapozza meg, de nem csak rajta múlik. Ha rossz élmények érik ezzel kapcsolatban az iskolában vagy nem megy úgy neki akkor simán elmehet a kedve. Meg aztán ott a társadalmi nyomás ugye. Mert olvasni sajnos nem "menő".
febr. 6. 11:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi egesz nap olvasunk szinte, rendes konyvbol. Esti mese is van minden nap.
febr. 6. 11:42
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Már akkor olvastam neki, amikor még a hasamban volt. 4 éves, nem múlik el nap olvasás nélkül, szóval ne általánosíts.

Sokkal jobb, ha mi olvasunk neki. Közös időtöltés, beszélgetünk a történetről, képekről. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos ez a gyereknek. Meg talán a szülőnek is.

Sajnálom, hogy manapság sokan helyezik előtérbe a személytelen tévét és internetet mese szempontból.

Mi se barlangban élünk, szoktunk tévézni is, csak nem mindennapos.

febr. 6. 12:08
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk van régi mesekönyv,van új is mindig a gyerek dönti el mit akar olvasni. Van hangszórós is azt is nagyon szereti. Főleg akkor használom mikor betegen fekszem az ágyban,igen hasznos tud ilyenkor lenni. Ennyi erővel nekem régen volt kazettás hangoskönyv mesém mégis szeretem a könyveket... nem kell túltolni és utálni azt aki másképp nevel mint te.
febr. 6. 12:08
 19/27 anonim ***** válasza:
20%

18 a kérdező nem nevel sehogy mert nem nincsen gyereke.

Csak okoskodni jár ide.

febr. 6. 12:39
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Jok a hangoskonyvek, de legtobb csaladban nem hellyettesiti a konyvbol olvasast. Szeretnek en is egyet a fiamnak, DE minden nap, 8 eve olvasok neki este konyvbol.
febr. 6. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!