Mely témák számítanak nálatok tabutémának a gyerek előtt?
Nyilván az ilyen általános dolgokon kívül pl. politika, vallás, fizetés, munkahelyi dolgok, szex, menstruáció, nőgyógyászati bajok, stb.
Mik azok a felsoroltakon kívül még amiről nem szívesen beszéltek úgy, hogy a gyerek hallja?
Csak a saját szexuális életünk tabu. Minden más témáról szívesen beszélünk. A férjem lánya 20 éves, a közös 2.
A naggyal is minden témáról beszéltünk, ami érdekelte. A szexről is, általánosságban. Mindig nagyon hálás volt ezért, hogy szinte nincs tabu, nyíltan kérdezhet.
A hajmosás szó tabu, mert sírva fakad, ha meghallja (ennyire utálja a hajmosást).
Azt nem értem, miért lenne mondjuk a vallás tabu egy gyerek előtt?
Vallás: miért tabu? Ha nem vagy vallásos, nem mentek templomba és nem imádkoztok. Ennyi.
Politika: az sem tabu, főleg, hogy ömlik rá az agyament propaganda - ha akarod, ha nem. Nagygyűlésekre inkább ne vidd, de az alapvető állampolgári ismeretekkel nem árt, ha tisztában van.
Fizetés: ezt nem is értem, miért lenne tabu.
Menstruáció: az élet természetes része.
A fentiek nálunk sem tabu témák. Persze a saját szexuális életünket mi sem beszéljük ki.
Én olyanokról nem beszélek előtte mint pl az ovis társakról, vagy rokonokról, ismerősökről olyan amit vissza mondhatna.
Illetve a saját problémáinkat mint pl az anyagi sem előtte beszéljük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!