Milyen becenéven szoktátok hívni a gyereketeket?
Használtok nevetek mint pl. "kicsim" vagy "baba" vagy csak simán a nevén szólítjátok hogy pl "József"? esetleg a nevét alakítjotátok át pl "Józsi, Józsika"
A gyerek melyikre hallgat? Melyiket szereti vagy nem szereti?
Elején babának szólítottam. 6 hónapos státuszon már hallgatott rá, de nem emlékszem pontosan mikortól.
Utána kezdtem el a nevén szólítani. Utána már mindkettőre hallgatott.
Azóta is néha babázom, le kellene szoknom róla, de reflex.
Ő jelenleg a nevét még nem mondja, babaként utal magára. De könnyebb is kimondani mint a nevét ☺️
Már 1.5 éves
1.Vagy a teljes keresztnevükön, ami 2 szótagos.
2. Vagy a nagyot -cska, a középsőt -ka helyett-kus, a kicsit -ci végződéssel a nevükön, amitől hosszabb és idétlenebb lesz, de marha büszke vagyok magamra, hogy mindháromnak saját becéző formulája van :D
3. Vagy Kiscica, Nyuszka, Életem, de az utóbbi nem a nevük, csak olyan, mint a drágám, szívem, apjuk a páromnak :)
Mindre hallgatnak, és nem szoktak panaszkodni.
Bárhogy, ami épp eszembe jut, és amilyen kedvem van. Keresztnév, becézve 5 féleképpen, vagy ilyenek, hogy nudli, krumpli, husi, bogyesz, kicsim, édes egyetlen drága virágszálam nyuszifül hercegnő anyának virága bármi.. vagy mostanában néha mínuszkettőnek(iqra utalva), ha valami butaságot csinál, egyébként értelmes gyerek.
Néha gyerekem, vagy gyermekemnek is, ez is mostanában lett gyakori, úgy érzem magam olyankor, mint valami pásztor, aki terelgeti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!